YouTube модернізує розділ коротких відео Shorts

YouTube модернізує розділ коротких відео Shorts

11:00,
2 Серпня 2023
8850

YouTube модернізує розділ коротких відео Shorts

11:00,
2 Серпня 2023
8850
YouTube модернізує розділ коротких відео Shorts
YouTube модернізує розділ коротких відео Shorts
Відеоплатформа представила нові функції для створення та перегляду коротких роликів.

Відеоплатформа YouTube запроваджує нові функції для створення та перегляду коротких відео Shorts, повідомило The Verge.

Одна з найбільш очікуваних новацій — можливість здійснювати прямі трансляції у вертикальному форматі прямо з додатку YouTube. Глядачі зможуть переглядати їх, прокручуючи стрічку Shorts. Для авторів передбачили такі ж засоби монетизації, що й у класичних прямих трансляціях YouTube, — оплачувані чати та членство на каналі. Очікується, що розміщення трансляцій у більшій кількості розділів YouTube сприятиме розширенню аудиторії за допомогою Shorts.

Ще одним способом взаємодії з аудиторією стане можливість використовувати наліпки для коротких відео з запитаннями до глядачів. Відповіді на них відображатимуться як коментарі, що сприяє залученню.

Незабаром YouTube розпочне тестувати нову функцію, яка дає змогу конвертувати відео, записане в горизонтальному форматі, в короткі ролики у вертикальному форматі. Автори Shorts зможуть обирати будь-яке вихідне горизонтальне відео на платформі й за допомогою спеціальних інструментів обрізати його, масштабувати і переводити у вертикальний формат.

Для творців Shorts представили також нову опцію «Спільнота» (Collab) у розділі «Ремікс». Вона дозволяє використовувати відео інших авторів як фон для запису власних, застосовуючи один з кількох макетів для розділеного екрану. Collabs спочатку розгортається на iOS, а за кілька тижнів стане доступною на Android.

Крім цього YouTube спростив створення реміксів з коротких відео, які сподобалися користувачеві. Для цього запровадили можливість копіювати в ремікси фонову музику та візуальний фільтр, які були використані в початковому відео.

Нагадаємо, у червні відеоплатформа YouTube знизила вимоги до власників каналів, виконання яких потрібне для отримання доступу до інструментів монетизації у межах партнерської програми. Зокрема, для цього власникам каналів необхідно мати 500 підписників, 3 тисячі годин перегляду на каналі за минулий рік та/або 3 мільйони переглядів Shorts.

Ілюстрації: блог YouTube, Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду