В Україні пропонують запровадити контроль швидкості мобільного інтернету

В Україні пропонують запровадити контроль швидкості мобільного інтернету

17:30,
23 Березня 2023
1531

В Україні пропонують запровадити контроль швидкості мобільного інтернету

17:30,
23 Березня 2023
1531
В Україні пропонують запровадити контроль швидкості мобільного інтернету
В Україні пропонують запровадити контроль швидкості мобільного інтернету
Ініціативу анонсував міністр цифрової трансформації.

Міністерство цифрової трансформації підготує законодавчу ініціативу, яка б дала можливість державі контролювати швидкість мобільного інтернету. Про це сьогодні повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

«Середня швидкість мобільного інтернету в Україні має бути щонайменше 2 Мбіт/сек — цього мінімально достатньо, щоб проводити Zoom-зустрічі з колегами зі смартфона в дорозі чи публікувати відео в Instagram та обмінюватися файлами без Wi-Fi, — написав Михайло Федоров — Така швидкість повинна бути в усіх населених пунктах та на дорогах, де є мобільний звʼязок».

За його словами, у містах фактичний показник значно вищий, проте у деяких селах — навпаки, через меншу кількість базових станцій операторів мобільного зв’язку.

Міністр звернув увагу на те, що хоча швидкість — один із показників, який оператори використовують як конкурентну перевагу, у новому законі «Про електронні комунікації» такого показника немає, відтак надалі держава не зможе перевіряти, чи дійсно усюди достатня швидкість завантаження.

Михайло Федоров повідомив, що у міністерстві цифрової трансформації підготують зміни до законодавства, які дозволять державі контролювати швидкість мобільного інтернету, а користувачам — тестувати її та впливати на якість мобільного інтернету.

Щоб перевірити актуальність цієї ініціативи міністр запустив опитування у своєму Telegram-каналі.

Нагадаємо, в Україні через обстріли спостерігалися перебої з інтернетом.

Фото: Pexels

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Dmytro Dusheyko
11:43 / 24.03.2023
Цей "контроль", як й інші регуляції, нічого не принесе споживачам. Зате створить ще одне корито для держапарату. Це корупціогенна діяльність у чистому вигляді. Саме так потвори з держапарату організовують собі бізнеси. Українське суспільство має стати вкрай нетолерантним до т.з. "державного контролю" та "ринкового нагляду". Бо зараз у більшості з нас очі затуманені хибними ідеями про контроль і благотворну роль держави в економіці.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду