Amazon готується до масового запуску супутників

Amazon готується до масового запуску супутників

17:30,
24 Липня 2023
1181

Amazon готується до масового запуску супутників

17:30,
24 Липня 2023
1181
Amazon готується до масового запуску супутників
Amazon готується до масового запуску супутників
У штаті Вашингтон будують фабрику з підготовки супутників перед запуском.

Упродовж наступних шести місяців Amazon планує розпочати виробництво робочих супутників Kuiper на новій фабриці в Кіркленді штату Вашингтон у США. Наприкінці минулого тижня представники Amazon та уряду Флориди оголосили, що об’єкт, який будується в космічному центрі Кеннеді NASA, буде служити майданчиком збору супутників, повідомило видання Arstechnica.

На фабриці інженери встановлюватимуть супутники Койпера на величезні механізми орбітального розгортання заввишки кілька поверхів, а потім інкапсулюють структуру всередині носових конусів своїх ракет. Опісля повністю інтегровані відсіки корисного вантажу переміщуватимуть на стартові майданчики для запуску на мисі Канаверал, що за кілька миль від фабрики. Цими майданчиками керують космічні компанії United Launch Alliance та Blue Origin, створені засновником Amazon Джеффом Безосом.

В Amazon повідомили, що інвестують у нову мануфактуру близько 120 мільйонів доларів, її потужності мають забезпечувати проведення до трьох одночасних кампаній запуску супутників.

«Одним із факторів, що робить цей об’єкт таким унікальним і таким чудовим місцем для ведення бізнесу, — це близькість до постачальників і місць запуску», — сказав Браян Х’юзман, віцепрезидент Amazon з громадської політики.

«Проєкт Койпера від Amazon є одним із кількох великих "мегасузір’їв", які вже знаходяться в космосі або збираються запустити. Це — конкурент мережі Starlink від SpaceX, яка вже має понад 4000 супутників на орбіті, і широкосмугового угруповання OneWeb, яке налічує понад 600 космічних апаратів»,  зазначено в публікації.

Amazon повідомила, що має намір розгорнути близько половини з 3236 супутників до липня 2026 року. Для цього знадобиться принаймні два запуски на місяць, зазначає видання. Торік Amazon придбала 77 запусків: 38 запусків нової ракети Vulcan, дев’ять польотів на Atlas V ULA, 18 запусків ракет Ariane 6 та 12 місій New Glenn з опцією контракту на ще 15. Це має покрити потреби в запуску понад 3200 супутників Койпера.

Нагадаємо, компанія Starlink запустила глобальний роумінг для користування супутниковим інтернетом з будь-якої точки планети.

Фото: Amazon

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду