Смартфон став головним пристроєм для доступу до новин - дослідження

Смартфон став головним пристроєм для доступу до новин - дослідження

19:39,
20 Червня 2022
2125

Смартфон став головним пристроєм для доступу до новин - дослідження

19:39,
20 Червня 2022
2125
Смартфон став головним пристроєм для доступу до новин - дослідження
Смартфон став головним пристроєм для доступу до новин - дослідження
В більшості країн він витісняє телебачення, радіо та газети

Британський аналітичний центр Reuters Institute for the Study of Journalism у щорічному дослідженні щодо споживання новин у 46 країнах світу з шести континентів з’ясував, що смартфон став засобом, за допомогою якого більшість людей вперше отримують доступ до новин вранці. Залежність від нього зросла за останні три роки, особливо у Норвегії, Іспанії, Фінляндії та Великобританії, де раніше панувало телебачення.

В цілому, така картина спостерігається по всьому світу, але деякі країни все ще зберігають деякі традиції. Так, поряд зі смартфоном в Ірландії зберігає важливу роль радіо. Читання ранкової газети все ще напрочуд популярно в Нідерландах та Фінляндії, а телебачення зранку все ще домінує в Японії. Також телебачення все ще триває впливові позиції у США, Франції та Італії.

Вибір пристрою для отримання інформації передбачувано залежить від віку споживача новин. У різних країнах майже половина людей у віці до 35 років (47%) стверджують, що отримують доступ до новин першими за допомогою смартфона, проти лише біля чверті (28%) людей у віці 35 років і старше і лише 15% тих, кому виповнилося 65 років і старше.

Джерело, з якого споживачі отримують новини, теж залежить від їхнього віку. На всіх світових ринках менше чверті (23%) вважають за краще починати свої новини з вебсайту або програми, що на дев’ять пунктів менше, ніж у 2018 році. Люди у віці 18–24 років мають ще слабший зв’язок із вебсайту та додатками, воліючи отримувати доступ до новин через сторонні маршрути, такі як соціальні мережі, пошукові та мобільні агрегатори.

Facebook залишається найбільш часто використовуваною соціальною мережею для отримання новин, а TikTok став  мережею, що зростає швидше за всіх. Telegram також значно зріс на деяких ринках, надаючи гнучку альтернативу WhatsApp.

Раніше «Детектор Медіа» повідомляв, що користування Telegram в Україні за часи війни збільшилось у 8 разів.

Фото: pikwizard.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду