Розробники згорнули проєкт новинного застосунку Artifact

Розробники згорнули проєкт новинного застосунку Artifact

10:50,
15 Січня 2024
977

Розробники згорнули проєкт новинного застосунку Artifact

10:50,
15 Січня 2024
977
Розробники згорнули проєкт новинного застосунку Artifact
Розробники згорнули проєкт новинного застосунку Artifact
У стартапу недостатньо ресурсів для розвитку модерації контенту в соцмережі.

Застосунок Artifact для читання та обміну новинами, дібраними за допомогою штучного інтелекту, перестає оновлюватися. Його творці, в минулому співзасновники Інстаграму, Кевін Систром і Майк Крігер вирішили згорнути проєкт, повідомило Mashable.

Можливості публікування та коментування в застосунку вже вимкнули, проте користувачі Artifact можуть продовжувати гортати новини до кінця лютого.

«Ми створили те, що подобається основній групі користувачів, але ми дійшли висновку, що ринкові можливості недостатньо великі, щоб виправдати продовження інвестицій у такий спосіб. Стартаперам легко ігнорувати цю реальність, але часто прийняти важке рішення раніше краще для всіх учасників», — написав співзасновник Кевін Систром на Medium.

Artifact був запущений у січні 2023 року та розвивався як застосунок з функціями на основі штучного інтелекту, в якому користувачі обмінюються цікавими публікаціями та дописами журналістів у мережі. Систром визнав, що немає команди людей, щоб забезпечувати подальший моніторинг та модерацію обміну новинними публікаціями в застосунку між користувачами. Можливість додавати нові коментарі чи публікації в соцмережі скасували з 13 січня.

Водночас Систром зазначив, що пишається роботою їхньої команди з восьми осіб, та нагадав, що Google Play Store назвав Artifact найкращим застосунком 2023 року «на щодень».

У своєму дописі він зазначив, що попри рішення їхньої команди, «новини та інформація залишаються критично важливими сферами для інвестицій у стартапи».

«Ми перебуваємо в екзистенційному моменті, коли багато видань закриваються або відчувають труднощі, місцеві новини майже зникли, а великі видавці мають напружені відносини з провідними технологічними компаніями. Я сподіваюся, що технології зможуть знайти способи зберегти, підтримувати та розвивати ці установи», — написав Систром.

Він додав, що продовжуватиме створювати нові речі, а також, що «можливості для нових ідей у сфері ШІ зараз здаються безмежними».

Фото: застосунок Artifact

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду