СБУ заявила про ліквідацію центрів розсилки SMS із деструктивними закликами

СБУ заявила про ліквідацію центрів розсилки SMS із деструктивними закликами

17:21,
4 Квітня 2022
2360

СБУ заявила про ліквідацію центрів розсилки SMS із деструктивними закликами

17:21,
4 Квітня 2022
2360
СБУ заявила про ліквідацію центрів розсилки SMS із деструктивними закликами
СБУ заявила про ліквідацію центрів розсилки SMS із деструктивними закликами
Автори:
СБУ: Центри розіслали майже 3 тисячі деструктивних SMS українським військовим і представникам місцевої влади.

СБУ заявила про ліквідацію центрів розсилки деструктивних SMS із закликами до капітуляції та співпраці з окупантами, а також нейтралізації групи інформаторів російських спецслужб.

Речник СБУ Артем Дехтяренко заявив, що у столичному регіоні співробітники спецслужби припинили діяльність двох підпільних телекомунікаційних центрів.

«Через них було розіслано майже 3 тисячі деструктивних SMS українським військовим і представникам місцевої влади. Повідомлення містили погрози, заклики до капітуляції та співпраці з окупантами. Наразі спецслужба проводить слідчі дії, щоб встановити всі обставини злочину та причетних до його вчинення осіб», – повідомив Дехтяренко.

Також СБУ повідомляє про знешкодження групи інформаторів спецслужб РФ. До складу групи входили учасники однієї з проросійських громадських організацій. Ворожі агенти збирали дані про переміщення військової техніки Збройних Сил України та дислокації блок-постів Тероборони на Київщині.

Зловмисники поширювали через соцмережі заклики на підтримку окупантів. За оперативними даними, після виконання цих завдань куратор зі спецслужб РФ планував «евакуювати» інформаторів на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей.

Раніше Держспецзв'язку повідомила, що російські хакери збирали інформацію з комп’ютерів, розслилаючи файл-приманку про втрати ЗСУ.  

Також Держспецзв’язку радить частіше змінювати паролі до пошти й особливо до соціальних мереж, тому що зловмисники намагаються дібрати паролі та скомпрометувати акаунти користувачів.

24 лютого Росія розпочала масштабний наступ проти України, ЗСУ й тероборона відбивають атаки російської армії. Росіяни обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст, убивають та грабують цивільне населення. Гаазький трибунал уже розпочав збір доказів воєнних злочинів Росії в Україні.

Головні новини про російське вторгнення – за тегом.

«Детектор медіа» в режимі реального часу збирає та документує хроніки кремлівської дезінформації навколо військового наступу на Україну.

Фото: Linuxbear/Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду