«Укртелеком» зазнав потужної кібератаки

«Укртелеком» зазнав потужної кібератаки

10:33,
29 Березня 2022
2460

«Укртелеком» зазнав потужної кібератаки

10:33,
29 Березня 2022
2460
«Укртелеком» зазнав потужної кібератаки
«Укртелеком» зазнав потужної кібератаки
Автори:
У Держспецзв’язку додали, що атаку вже відбито.

Голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Юрій Щиголь 28 березня повідомив, що українська телекомунікаційна компанія «Укртелеком» зазнала масованої кібератаки.

«Сьогодні на IT-інфраструктуру "Укртелекому" була здійснена потужна ворожа кібератака. Задля збереження мережевої інфраструктури та продовження надання сервісів ЗСУ, іншим військовим формуванням та користувачам критичної інфраструктури "Укртелеком" тимчасово обмежив надання послуг для більшості приватних користувачів та бізнес-клієнтів», — йдеться в повідомленні.

У Держспецзв’язку додали, що атаку вже відбито. «Укртелеком» працює над відновленням надання послуг.

Нагадаємо, 17 березня між 18:00 та 19:00 кілька українських сайтів повідомили про спроби хакерів почепити поп-ап банер із прапором Росії, георгіївською стрічкою, літерами Z та V. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України повідомила, що російські хакери атакували українські медіакомпанії, використовуючи вразливості рекламного застосунку Redtram. Загалом урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події CERT-UA протягом 15–22 березня зафіксувала 60 кібератак.

Фото: фейсбук-сторінка «Укртелекому» 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду