У Києві відбудеться виставка EXIT української мисткині  Алли Ронікіер

У Києві відбудеться виставка EXIT української мисткині Алли Ронікіер

14:05,
3 Червня 2024
590

У Києві відбудеться виставка EXIT української мисткині Алли Ронікіер

14:05,
3 Червня 2024
590
У Києві відбудеться виставка EXIT української мисткині  Алли Ронікіер
У Києві відбудеться виставка EXIT української мисткині  Алли Ронікіер
Червень – місяць обізнаності про посттравматичний стресовий розлад (ПТСР), і цього року він проходитиме під слоганом Not all wounds are visible («Невидимі рани»)

У Києві відбудеться серія просвітницьких і мистецьких заходів, спрямованих на підвищення обізнаності про ПТСР у військових і цивільного населення та формування нових правил поведінки в соціумі.

Організаторами подій виступають Благодійний фонд United Help Ukraine і ГО «Українська вища медична школа» за організаційної підтримки ГО «Бугурт Січ».


Головною мистецькою подією в рамках програми у Києві стане виставка EXIT української мисткині польського походження Алли Ронікіер, відкриття якої відбудеться 5 червня о 17.00 в Музеї історії міста Києва.

«Мистецтво має таємний вхід до нашої психіки – через емоціний інтелект доносить уявлення про дуже складні речі, навіть про ПТСР!» – каже вчений-патофізіолог, генетик, директор ГО «Вища медична школа» Віктор Досенко.


Певним передбаченням стала серія робіт Алли Ронікіер, у якій вона змогла за декілька років до повномасштабного вторгнення Росії в Україну відчути та відобразити турбулентні стани українського суспільства після 24 лютого 2022 року.


«Сьогодні важливо підтримувати просвітницькі та мистецькі заходи, що спрямовані на підвищення поінформованості суспільства про ментальне здоров'я. Виставка Алли Ронікіер – це новий ракурс, це нагадування про те, яким може бути ПТСР в очах і серцях людей. Мистецтво може кидати виклик нашим уявленням і змушувати нас відчувати себе некомфортно. Але саме це робить його таким важливим. Воно дозволяє нам подивитись на ситуацію з іншого боку та допомагає відшукати нові перспективи для якісних змін у суспільстві», – наголошує Олександр Вісіч, комунікаційний директор українського представництва United Help Ukraine.


Алла Ронікіер (нар. 1961) – українська художниця з польським корінням. У 1979-1984 рр. навчалася у Кіровоградському технічному університеті за фахом інженер-конструктор. До березня 2022 року жила та працювала у Білій Церкві, там же відкрила художню галерею Art Gallery Ronikier. Зараз живе та працює у Польщі.


Більше 25 років вона брала активну участь у різних арт-проєктах в Україні та за кордоном. Її картини представлені у музеях, галереях та приватних колекціях України, США, Франції, Швейцарії, Німеччини, Ізраїлю, Фінляндії, Естонії, Іспанії, Польщі, Литви та Латвії.


Виставка буде працювати з 6 по 16 червня згідно графіку роботи МВЦ:


Ср.-Нд.: 12:00-19:00, Пн-Вт.: вихідні


Каса працює з 12:00 до 18:30


Вартість: 100/ 50 грн. (повний/пільговий)

Нагадаємо, що управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України відкрило мистецьку виставку «Вдягаю піксель. Історії тих, хто обрав боротьбу» в рамках «Книжкового Арсеналу».

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду