У київському метро відкриють інтерактивну виставку про принципи і методи російської пропаганди

У київському метро відкриють інтерактивну виставку про принципи і методи російської пропаганди

17:10,
19 Квітня 2023
1588

У київському метро відкриють інтерактивну виставку про принципи і методи російської пропаганди

17:10,
19 Квітня 2023
1588
У київському метро відкриють інтерактивну виставку про принципи і методи російської пропаганди
У київському метро відкриють інтерактивну виставку про принципи і методи російської пропаганди
Повний зміст плакатів з елементами доповненої реальності відкривається після наведення смартфона із спеціальним застосунком.

24 квітня о 15:00 у вестибюлі метро «Золоті ворота» у Києві відкриють інтерактивну виставку «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда». Оглянути просвітницьку експозицію з елементами доданої реальності можна буде упродовж місяця, повідомили MediaSapiens організатори.

На 30 плакатах з елементами доданої реальності продемонстровані головні методи, прийоми та маніпуляції, які використовує російська пропаганда в інформаційній війні проти України.

«Росія використовує проти України всі можливі варіанти інформаційної зброї: фейки, маніпуляції, поляризацію суспільства, тощо. Пропаганда дозволила виправдовувати війну. Тому ми маємо розуміти, як вона діє, щоб вміти протидіяти, захистити себе та своє інформаційне середовище. Декілька років ми досліджуємо прийоми радянської та російської пропаганди, і тепер хочемо поділитися цими знаннями в зручній та цікавій формі», — повідомив автор ідеї виставки, засновник ГО «Європейський Інститут Чорнобиля» Валерій Коршунов.

Виставка поєднує знайомий всім формат постерів з новітніми технологіями: після наведення смартфона, мобільний зазстосунок edAR активує та «оживлює» плакати. Глядачі побачить 3D моделi, аудіо, відео та VR-портали, що разом мають спонукати до більш глибокого дослідження, занурення у тему та кращого запам’ятовування даних та фактів. Завдяки додатку edAR можна буде поставити згорілий танк окупантів поруч із собою, або побачити роботи Бенксі у Бородянці та оглянути окопи «орків» в Рудому лісі Чорнобиля.

Виставка розроблена командою Валерія Коршунова з ГО «Європейський Інститут Чорнобиля» у партнерстві з фактчекеркою Альоною Романюк, керівницею фактчекерської ініціативи «НотаЄнота», котра провела інтелектуальні антифейкові ігри в понад 100 містах та селах України, в яких понад 5000 школярів, учителів, представників влади та поліції розвивали критичне мислення в ігровому форматі на прикладах актуальних фейків та маніпуляцій.

«Саме інтерактивні новітні формати показують свою ефективність у розвитку медіаграмотності та показують, як жити в інформаційному середовищі в умовах війни. Інтерактивна виставка edAR продовжить залучення різних аудиторій до вивчення теми пропаганди та розвитку інформаційного імунітету, адже новітні технології захоплюють і дозволяють це зробити цікаво для різних поколінь», — зазначила Альона Романюк.

Автори ідеї прагнуть, щоб інновативну виставку «Справжні причини війни, або як працює російська пропаганда» змогли побачити якомога більше людей.

«Наразі вже є домовленості на проведення виставки в Іспанії, Франції, Словаччині, Чехії та плануємо проведення ще у 20 країнах. Ми закликаємо українців по всьому світу проводити виставки у своїх містах, щоб вберегти себе, своїх дітей та ті країни, в яких ви знаходитесь, від впливу російської пропаганди. Щоб як у випадку з ілюзіоністом — показати як працює пропаганда, щоб більше не дати себе обдурити», — повідомила продюсерка виставки та мобільного додатку edAR Exhibition Світлана Коршунова.

Щоб влаштувати експозицію у культурно-освітньому осередку зацікавленим особам потрібно зголоситися за посиланням.

Нагадаємо, у Мексиці онлайн-медіа, що спростовує фейки з соцмереж, створило віртуальний Музей брехні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду