У Києві проведуть третю виставку цифрового та медіамистецтва Ubiennale

У Києві проведуть третю виставку цифрового та медіамистецтва Ubiennale

16:10,
8 Листопада 2023
963

У Києві проведуть третю виставку цифрового та медіамистецтва Ubiennale

16:10,
8 Листопада 2023
963
У Києві проведуть третю виставку цифрового та медіамистецтва Ubiennale
У Києві проведуть третю виставку цифрового та медіамистецтва Ubiennale
Українських митців запрошують долучитися до експозиції.

З 22 листопада по 3 грудня в Музеї історії Києва організатори Української бієнале цифрового та медіамистецтва Ubiennale, що цьогоріч була представлена на міжнародній виставці аудіовідеомистецтва Madatac в Іспанії, планують її розширену презентацію за участі митців, які не були в Мадриді. Про це вони повідомили в дописі на своїй фейсбук-сторінці.

Темою цьогорічної Madatac  було «Мистецтво Еко-Гібридної Війни», а Україна — головною країною-гостем бієнале.

У програмі були представлені експонати Алевтини Кахідзе, Оксани Чепелик, Олега Харча, Марії Куликовської, Кая Кольт, Олега Шупляка, Вероніки Чередниченко та багатьох інших. Були живі виступи з аудіовізуальними перформансами Дмитра Федоренка та Андрія Кириченка.

Усіх їх можна буде побачити в Києві. Відвідувачі побачать VR-експонати, AR-проєкти, відеоарт та інсталяції, які доносять інформацію про війну в Україні, спільні європейські цінності та важливість єдності і протидії навалі російської пропаганди.

Водночас організатори хочуть залучити і представити на виставці нові, актуальні роботи українських митців, що рефлексують та осмислюють життя українців під час війни, яка поступово наближається до позначки двох років.

«Для нас наразі важливо тримати руку на пульсі та мати можливість показувати актуальні українські роботи, що осмислюють нашу війну. Адже сучасне цифрове та медіамистецтво реагує дуже швидко, і ті роботи, що ми бачимо сьогодні, дуже важливі для кожного українця, як своєрідна арттерапія, що допомагає усвідомленню та пережиттю травми», — сказав куратор Ubiennale Валерій Коршунов.

Подати свої роботи до програми Ubiennale художники можуть, заповнивши форму за посиланням.

Зазначимо, перша Ubiennale цифрового та медіамистецтва відбулася ще до повномасштабної війни у 2021 році. Тоді подія об’єднала 50 митців із 15 країн, 17 із яких були з Іспанії. Вони представили інсталяції, відеоарт, кінетичні, VR-, AR- та NFT-експонати. Глядачі мали змогу відчути тенденції світового мистецтва, познайомитися з роботами світових художників, відкрити для себе українських митців та стати їх прихильниками.

У 2022-му виставка мандрувала містами України, зокрема з цифровим мистецтвом познайомили Львів, Ужгород та Київ.

Нагадаємо, цьогоріч на 80-му Венеційському кінофестивалі представили український VR-проєкт First Day («Доба перша») Валерія Коршунова про перший день повномасштабного російського вторгнення в Україну.

На фото — відвідувачка експозиції Ubiennale

Фото: Ubiennale / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду