У Києві стабілізувалася ситуація з енергопостачанням

У Києві стабілізувалася ситуація з енергопостачанням

09:12,
28 Грудня 2022
1544

У Києві стабілізувалася ситуація з енергопостачанням

09:12,
28 Грудня 2022
1544
У Києві стабілізувалася ситуація з енергопостачанням
У Києві стабілізувалася ситуація з енергопостачанням
Обсяги енергії ввдається рівномірно розподілити через тимчасові перепідключення мереж.

Ситуація з обсягами електроенергії, які отримує Київ, стабілізувалася, повідомив гендиректор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

«Київ отримує стабільні обсяги електроенергії. Звісно, з обмеженнями, але стабільно», — написав він.

Очільник Yasno пояснив, що обсяги, які отримує столиця, вдається рівномірно розподілити через тимчасові схеми перепідключення мереж. Водночас наразі складно прогнозувати поведінку обладнання, якщо температура суттєво впаде, а споживання зросте.

Коваленко зазначив, що на Новий рік очікується плюсова температура, що має дозволити зберігати стабільну ситуацію в системі. Проте цей прогноз залишається актуальним за відсутності нових пошкоджень української енергетичної інфраструктури ворогом.

Нагадаємо, у ніч на 19 грудня російські війська атакували Україну дронами-камікадзе Shahed. За даними Повітряних сил ЗСУ, було виявлено близько 35 дронів, 30 із них збили. Є кілька влучань в об’єкти інфраструктури.

Внаслідок чергових обстрілів 19 грудня у Києві та 10 областях ввели аварійні відключення електроенергії.

Раніше 16 грудня ракетна атака Росії призвела до пошкодження щонайменше 9 об'єктів генерації і обмежила виробництво атомних станцій. Тоді українська енергосистема втратила понад 50% споживання.

На ранок середи, 21 грудня, в енергосистемі зберігався значний дефіцит потужності. Усі області країни мали ліміти споживання, а особливо складною ситуація залишалась в центральному регіоні. 

Фото: Мар'ян Павлик / «Радіо Свобода»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду