Індійські журналісти стали жертвами міжетнічних зіткнень

00:00,
15 Серпня 2012
1061

Індійські журналісти стали жертвами міжетнічних зіткнень

00:00,
15 Серпня 2012
1061
Індійські журналісти стали жертвами міжетнічних зіткнень
У східному штаті Ассам репортери були атаковані мусульманськими групами, які звинуватили пресу у замовчуванні нападів на їхніх єдиновірців під час міжетнічних зіткнень, повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Жертвами стали, принаймні, троє фотожурналістів: Вівек Бендре (Vivek Bendre) із загальнонаціональної газети The Hindu, Прашант Савант (Prashant Sawant) з місцевої Sakal Times та Атул Камбле (Atul Kamble) з місцевої  Mid-Day. Репортери були змушені звернутися за медичною допомогою.

Газета The Hindustan Times опублікувала репортаж, у якому описується перебіг подій. «Декілька фотографів і я втікали, однак юрба з близько 400 осіб наздогнала нас. Нас розділили, і на кожного напали щонайменше 25 чоловік, – розповідає свідок. – Вони питали у нас, на які ЗМІ ми працюємо. Коли я відповів, мене вдарили кулаком. Вони намагалися вихопити мою камеру – я чинив опір, вони вихопили мій мобільний телефон і втекли».

Мусульманські групи підпалили три фургони, що належали телеканалам, – серед них був, зокрема, автомобіль новинного агентства ABP News.

Причиною зіткнення стали тривалі напружені міжетнічні та міжрелігійні  відносини між індуїстсько-християнським племенем Бодо та  мусульманами, які іммігрували до штату Ассам з республіки Бангладеш.

«Ми занепокоєні тим,  що протестуючі вибірково нападають на журналістів за те, що вважають недостатнім обсяги висвітлення у пресі їхніх проблем», – заявив заступник директора  КЗЖ  Роберт Магоні (Robert Mahoney).

Він закликав мусульманських керівників засудити насильство, а їхніх прихильників – утримуватися від атак проти журналістів незалежно від принципів їхньої професійної діяльності.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Peter Zilahy
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду