Індія вимагає від соцмереж вилучити матеріали, які провокують міжетнічні конфлікти

00:00,
24 Серпня 2012
1339

Індія вимагає від соцмереж вилучити матеріали, які провокують міжетнічні конфлікти

00:00,
24 Серпня 2012
1339
Індія вимагає від соцмереж вилучити матеріали, які провокують міжетнічні конфлікти
Офіційний Делі вимагає від цифрових медіа, зокрема, від соціальної мережі Facebook та сервісу мікроблогів Twitter вилучити контент, який «підбурює» громадськість, і викликав минулого тижня відтік мігрантів з декількох міст країни, повідомляє Al Jazeera.

В урядовій заяві стверджується, що заблоковано доступ до 245 веб-сторінок «з фальсифікованими відео- та фотоматеріалами».

«Було  виявлено, що багато провокаційних та шкідливих матеріалів з’являється на сайтах соціальних мереж, розміщених за межами країни», – відзначається у заяві.

«Уряд – за вільну інформацію. Питання про цензуру взагалі не стоїть. Однак це не означає, що немає жодних обмежень», – заявив представник міністерства внутрішніх справ.

За його словами, влада намагається визначити осіб, відповідальних за розміщення провокаційного контенту.

Голова урядової телекомунікаційної комісії Р.Чандрашехар (R.Chandrashekhar) погрожував сайтам судовими позовами у випадку, якщо вони повністю не виконають вимогу вилучити такі матеріали.

Він розповів CNN-IBN, що Google та Facebook значною  мірою виконали  вимогу індійського уряду – у той час, як реакція Twitter була «абсолютно недостатньою».

Індія вже попереджувала, що сервіс може зіткнутися з урядовою реакцією,  якщо не визначить джерела  провокаційних повідомлень. Як відзначає Al Jazeera, коментар представників Twitter отримати не вдалося.

Катарська телемережа нагадує, що минулого тижня тисячі студентів та робітників з північного сходу Індії втекли з міст Мумбаї, Бангалорі та декількох інших через страх помсти за насильство щодо мусульман у віддаленому штаті Ассам. Паніку спричинили погрозливі звернення і знімки на сайтах.

Наприкінці серпня у штаті Асам відбулися зіткнення між місцевими жителями (переважно індуїстського віросповідання) і поселенцями-мусульманами, у результаті яких загинуло майже 80 осіб.

Як повідомляє BBC, тоді ж було посилено заходи безпеки щодо мусульманського населення штату.

Сутички на етнічному грунті відбувалися тут і у 70-х, і в 90-х. Через конфлікт десятки тисяч людей змушені були залишити штат у 1979-1985 роках, а також у 1996-1997 роках, нагадує Al Jazeera.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Twitter
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду