Редактор грузинського Forbes пішов з видання через тиск власника

00:00,
28 Березня 2012
1106

Редактор грузинського Forbes пішов з видання через тиск власника

00:00,
28 Березня 2012
1106
Редактор грузинського Forbes пішов з видання через тиск власника
Головний редактор грузинської версії Forbes Реваз Секаварішвілі залишив видання на знак протесту проти втручання в редакційну політику з боку президента видавничого дому Media Partners Ґаґіка Еґіазаряна, який володіє правами на видання журналу в Грузії.

«Це був класичний конфлікт – втручання засновників в редакційну політику та спроби якось цензурувати матеріали на свій розсуд» - заявив Реваз Секаварішвілі в інтерв’ю російському Forbes.

За його словами, останньою краплею стали спроби власника змінити формат інтерв’ю з відомим грузинським бізнесменом та опозиційним політиком Бідзіною Іванішвілі. Іванішвілі, за оцінками американського Forbes, є найбагатшою людиною Грузії, його статки  оцінили в $6,4 млрд. Наприкінці минулого року він оголосив про створення опозиційної партії, щоб покласти край, за його  словами, «тотальній монополізації влади» президентом Саакашвілі.

«Після того як американський Forbes опублікував статтю про Іванішвілі та вивів його на обкладинку, мені прийшлося багато повоювати із засновниками, щоб пробити цю ідею. Спочатку вони були проти, щоб зробити свою статтю. Потім цю ідею нарешті пробили. Але видавець Ґаґік Еґіазарян хотів взяти участь у складанні запитань для інтерв’ю: запитай те, говори про те, а про те – ні. Переслав свої філософські питання Іванішвілі: що означає для вас майбутнє, що означає для вас минуле…» - розповів редактор грузинського Forbes.

Реваз Секаварішвілі стверджує, що видавець хотів особисто вирішувати та мати останнє слово, що іде в номер, а що – ні, та який це матиме вигляд у журналі. «Це говорила людина, яка не знає грузинської, яка не була ніколи журналістом» - обурювався Секаварішвілі. За його словами, Ґаґік Еґіазарян завжди просив надсилати матеріали журналу на вичитку перед друком, а якщо цього не траплялося, влаштовував скандал. «Він просто тупо ліз у все. І в дизайн, і у шрифт. Де шрифт потрібен великий, де маленький. Цей матеріал викиньте, цей закиньте» - додав він.

Forbes Georgia видається з грудня минулого року. Ліцензією на випуск журналу в Грузії володіє видавничий дім Media Partners. Ця ж компанія володіє ліцензією Forbes в Казахстані, а також групою журналів у Вірменії. Президент Media Partners Ґаґік Еґіазарян – колишній заступник міністра приватизації Вірменії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду