Габон залишив Кіма Доткома без адреси Me.ga

00:00,
8 Листопада 2012
1322

Габон залишив Кіма Доткома без адреси Me.ga

00:00,
8 Листопада 2012
1322
Габон залишив Кіма Доткома без адреси Me.ga
Детективні пригоди засновника Megaupload: влада Габону – проти підтримки піратства; Дотком вбачає у цьому «американський поштовх»; у Доткома – нові вороги.

Новий проект Mega, який Кім Дотком має намір запустити замість закритого надпопулярного порталу Megaupload, повинен був мати адресу Me.ga – і розташовуватися у габонському сегменті інтернету.

Втім, офіційний Габон заявив, що країна не слугуватиме майданчиком для ресурсу з піратським контентом, пише Torrent Freak.

«Я наказав своїм підлеглим терміново заблокувати сайт www.me.ga», – заявив габонський міністр з питань телекомунікацій Блез Луамб (Blaise Louembe).

Сам Дотком вбачив у подібному сюжетному повороті «американські впливи» та полювання уряду  США на віртуальних відьом.

Тим не менше, Дотком не відмовився від своїх намірів відкрити Mega – ресурс буде відкрито 20 січня 2013 року на альтернативному домені. Дотком підтвердив наявність запасного плану/домену, проте альтернативну адресу поки що не озвучує.

Між тим, відзначає Torrent Freak, французька хакерська група Omega заявила про те, що її учасникам вдалося зламати домен Me.ga.

Omega не надто шанобливо відгукується про Доткома, звинувачуючи його у «манії величі» та  примітивних намірах «нагріти руки» на піратському контенті. При цьому себе представники Omega називають «істинними піратами та анархістами».

Більше того, сайт www.me.ga з метою розлютити Доткома Omega вирішили продати його давньому ворогу – рекординговій компанії Universal, власнику авторських прав на музичний контент.

Файлообмінник Megaupload було закрито спільними зусиллями американської та новозеландської влади у січні поточного року. Засновників сервісу, які звинувачуються у порушення авторських прав, Кіма Доткома (Kim Dotcom), а також його колег Матіаса Ортманна (Mathias Ortmann), Фінна Батато (Finn Batato) і Брама ван дер Колька (Bram van der Kolk) було заарештовано, проте згодом звільнено під заставу.

Судові слухання з цієї справи першопочатково було призначено на вересень 2012 року, проте згодом перенесено на березень 2013-го через юридичні ускладнення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Digitaltrends
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду