Засновника Megaupload Кіма Доткома звільнено під заставу

00:00,
22 Лютого 2012
1221

Засновника Megaupload Кіма Доткома звільнено під заставу

00:00,
22 Лютого 2012
1221
Засновника Megaupload Кіма Доткома звільнено під заставу
Суд Нової Зеландії після перших слухань зі справи закритого владою США файлообмінного порталу Megaupload відпустив Кіма Доткома під заставу.

Суддя вирішив, що 38-річний Кім Дотком (Kim Dotcom) не наважиться залишити країну, повідомляє Reuters.

Дотком перебуватиме під домашнім арештом, крім того йому заборонено користуватися інтернетом.

Засновник Megaupload також буде забов’язаний носити електронний «маячок», котрий фіксуватиме його пересування. Крім того, суд обмежив відстані, на які він зможе подорожувати, і заборонив Доткому користуватися його приватним вертольотом.

Кім Дотком був заарештований 20 січня на підставі ордеру, виданого американською владою. Пред’явлені йому звинувачення стосувалися порушення авторських прав шляхом розповсюдження піратського контенту.

Напередодні закриття Megaupload відбулися масові акції протестів інтернет-корпорацій проти SOPA. Зокрема, англомовна Wikipedia не працювала добу, проти SOPA виступили Mozilla, Facebook та Twitter, а Google зібрала 4,5 млн. підписів проти ухвалення антипіратського законопроекту.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кім Дотком (Kim Dotcom) / The Daily Telegraph
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду