Розгляд справи про екстрадицію засновників Megaupload у США відкладено до 2013 року

00:00,
10 Липня 2012
1306

Розгляд справи про екстрадицію засновників Megaupload у США відкладено до 2013 року

00:00,
10 Липня 2012
1306
Розгляд справи про екстрадицію засновників Megaupload у США відкладено до 2013 року
На відкладення розгляду справи вплинули юридичні моменти, зокрема, низка рішень Верховного Суду Нової Зеландії, відзначає Wired.

Судові слухання щодо екстрадиції до США засновника Megaupload Кіма Доткома (Kim Dotcom), а також його колег Матіаса Ортманна (Mathias Ortmann), Фінна Батато (Finn Batato) і Брама ван дер Колька (Bram van der Kolk) перенесено на березень 2013 року.

Першопочатково слухання були призначені на вересень цього року – однак дата судового засідання була перенесена через юридичні ускладнення.

Зокрема, Верховний Суд Нової Зеландії визнав недійсним ордер на вилучення майна Доткома, суд також постановив, що незаконним був рейд на будинок Доткома із обшуком приміщення.

Кім Дотком, як і його колеги, був звільнений під заставу наприкінці лютого 2012 року.

Дотком перебуває під домашнім арештом, крім того йому заборонено користуватися інтернетом. Засновник Megaupload також забов’язаний носити електронний «маячок», котрий фіксуватиме його пересування. Крім того, суд обмежив відстані, на які він зможе подорожувати, і заборонив Доткому користуватися його приватним вертольотом.

Нещодавно ж Дотком, незважаючи на власне не надто оптимістичне становище, оголосив, що збирається створити новий сервіс, за допомогою якого музиканти зможуть продавати свої композиції, отримуючи до 90% прибутку.

Уряд США, за даними Wired, оцінив збитки від діяльності проекту Megaupload у $500 млн.

Якщо Доткома та його колег буде видано США і визнано винними американським судом, їм загрожує $1 млн. штрафу та 20 років ув’язнення.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кім Дотком (Kim Dotcom) / Fairfax Media via Getty Images
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду