Нова Зеландія дозволила США не доводити порушення копірайту Кімом Доткомом

00:00,
5 Березня 2013
1114

Нова Зеландія дозволила США не доводити порушення копірайту Кімом Доткомом

00:00,
5 Березня 2013
1114
Нова Зеландія дозволила США не доводити порушення копірайту Кімом Доткомом
Апеляційний суд Нової Зеландії скасував рішення судів нижчої інстанції, які вимагали від ФБР надати всі докази того, що Кім Дотком справді порушував авторські права. Своє рішення апеляційний суд озвучив 1 березня, повідомляє Reuters.

Суд постановив, що американський уряд повинен демонструвати «щирість і порядність», вимагаючи видачі Доткома, проте може обмежитися лише загальним резюме змісту своїх доказів.

Кім Дотком (Kim Dotcom), в свою чергу, зауважив, що ресурс Megaupload лише пропонував послуги з онлайн-зберігання файлів, і не може відповідати за зміст останніх.

Один з адвокатів Доткома Вільям Акель (William Akel) прокоментував рішення суду наступним чином: «Як можна говорити про «щирість і порядність», якщо ви не знаєте, які саме документи супроводжують звинувачення?»

Слухання щодо екстрадиції Доткома та трьох інших співзасновників ресурсу Матіаса Ортманна (Mathias Ortmann), Фінна Батато (Finn Batato) і Брама ван дер Колька (Bram van der Kolk), як очікується, будуть проведені у серпні.

Файлообмінник Megaupload було закрито спільними зусиллями американської та новозеландської влади у січні 2012 року. Засновників сервісу, які звинувачуються у порушеннi авторських прав, Доткома, Ортманна, Батато і ван дер Колька, було заарештовано, проте згодом звільнено під заставу. Судові слухання з цієї справи першопочатково призначалися на вересень 2012 року, проте згодом їх було перенесено на 2013 рік через юридичні ускладнення.

У 2012 році Доктом докладав зусиль до поліпшення власного іміджу. Він, зокрема, відкрив сервіс для незалежних музикантів і обіцяв безкоштовний інтернет мешканцям Нової Зеландії.

У вересні 2012-го також стало відомо, що спецслужби Нової Зеландії шпигували за Доткомом, до цього, у серпні, засновник Megaupload пішов у контратаку, публічно звинувативши поліцію у побитті.

19 січня 2013 року Кім Дотком запустив «новий Megaupload» – сервіс Mega, у якому особливу увагу приділено посиленому захисту як користувачів, так і самого Доткома.

Запуск Mega супроводжувався серією детективних пригод Доткома: Габон відмовив підприємцю у домені Me.ga, сам він вбачав у цьому «американський поштовх», крім цього Дотком розжився новими ворогами – хакерською групою Omega.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Realnews.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду