«Піратській партії Росії» вдруге відмовили у реєстрації

00:00,
14 Січня 2013
937

«Піратській партії Росії» вдруге відмовили у реєстрації

00:00,
14 Січня 2013
937
«Піратській партії Росії» вдруге відмовили у реєстрації
Міністерство юстиції РФ вдруге відмовилося зареєструвати «Піратську партію Росії» через назву організації.

У рішенні Мінюсту зауважується, що партія не може називатися «піратською», оскільки піратство (як «напад на морське або річкове судно»)  у Росії є кримінальним правопорушенням.

У самій «Піратській партії Росії» із зауваженнями Міністерства юстиції не погоджуються. «Рік тому президент Медведєв оголосив політичну лібералізацію. На жаль, нас вона не торкнулася. Президент Путін обіцяв створити електронні петиції як елемент прямої електронної демократії. Проте минув рік, а їх так і немає. Ми вимушені констатувати факт відсутності в Росії не лише електронної демократії, але й демократії як такої», – відзначається у зверненні партії.

Ідеологи партії вважають рішення Міністерства юстиції «політично мотивованим», і обіцяють звертатися до суду. Змінювати назву партії її представники категорично відмовляються.

У реєстрації «Піратській партії Росії» відмовляють вже вдруге. У 2011 році Міністерство юстиції РФ також відмовлялося реєструвати організацію з аналогічних причин. Тоді учасники партії розкритикували подібне рішення, «Піратська партія» є піратської за популярною в усьому світі ідеологією, а не партією піратів, які нападають на морські або річкові судна», відзначала одна із учасниць організації Лола Вороніна.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Голова партії Павло Рассудов / «Піратська партія Росії»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду