Засновник Megaupload звинуватив поліцію у побитті

00:00,
7 Серпня 2012
1009

Засновник Megaupload звинуватив поліцію у побитті

00:00,
7 Серпня 2012
1009
Засновник Megaupload звинуватив поліцію у побитті
Дотком заявив на суді у вівторок, що під час січневого рейду на його будинок представники поліції застосовували грубу силу, повідомляє Reuters.

За словами Доткома, під час рейду він заховався у безпечне місце у власному будинку, де його і знайшла поліція. Під час рейду представники поліції, згідно із заявою Доткома, били його кулаками та ногами.

«Я кричав, і мені було боляче. Я говорив їм, що немає необхідності застосовувати проти мене силу, і просив припинити», – розповів Дотком.

19 січня Megaupload було закрито, а 20 січня Доткома та його колег було заарештовано, однак пізніше звільнено під заставу.

Наразі судові слухання щодо екстрадиції з Нової Зеландії до США Доткома, а також його колег Матіаса Ортманна (Mathias Ortmann), Фінна Батато (Finn Batato) і Брама ван дер Колька (Bram van der Kolk) перенесено на березень 2013 року.

Першопочатково слухання були призначені на вересень цього року – однак дата судового засідання була перенесена через юридичні ускладнення.

Зокрема, Верховний Суд Нової Зеландії визнав недійсним ордер на вилучення майна Доткома, суд також постановив, що незаконним був рейд на будинок Доткома із обшуком приміщення.

Дотком перебуває під домашнім арештом, крім того йому заборонено користуватися інтернетом. Засновник Megaupload також забов’язаний носити електронний «маячок», котрий фіксуватиме його пересування. Крім того, суд обмежив відстані, на які він зможе подорожувати, і заборонив Доткому користуватися його приватним вертольотом.

Незважаючи на проблеми із законом, Дотком не припиняє активної діяльності, так, наприклад, наприкінці червня він оголосив про плани створити новий сервіс, який допомагатиме музикантам отримувати прибуток через інтернет.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
BGR
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду