Суд у справі британських таблоїдів триватиме до півроку

00:00,
29 Жовтня 2013
1266

Суд у справі британських таблоїдів триватиме до півроку

00:00,
29 Жовтня 2013
1266
Суд у справі британських таблоїдів триватиме до півроку
Учора у Лондоні розпочався суд над двома колишніми головредами видань медіаімперії Руперта Мердока. Розгляд гучної справи щодо незаконного прослуховування журналістами телефонів героїв таблоїдів може тривати до Великодня. 

Перший день судового засідання описує Guardian.

Перед судом постало вісім осіб. Усі вони заперечують свою вину.

45-річній Ребеці Брукс (Rebekah Brooks) - екс-редактор таблоїдів Sun та закритого News of the World – висунуто п’ять обвинувачень, зокрема, у причетності до незаконного прослуховування телефонів, перевищенні повноважень та перешкоджанню здійсненню правосуддя.

45-річному Енді Коулсону (Andy Coulson) – який обіймав посаду редактора News of the World - пред’явлено три звинувачення: два, пов’язані із прослуховуваннями, і одне – щодо перевищення повноважень.

У суді опинився і чоловік Ребеки Брукс – 50-річний Чарлі Брукс (Charlie Brooks), якого звинувачують у спробі перешкодити здійсненню правосуддя. Такі ж обвинувачення пред’явлені колишній асистентці Ребеки Брукс – Шерил Картер (Cheryl Carter) та Марку Ханна (Mark Hanna), керівнику служби безпеки у News International (стара назва News Corp UK & Ireland Limited, видавця таблоїду Sun).

Звинувачення у прослуховуванні отримали ще двоє співробітників News of the World:  44-річний Ієн Едмондсон (Ian Edmondson), екс-редактор служби новин, та 73-річний Сюарт Каттнер (Stuart Kuttner), колишній відповідальний редактор.

56-річного Клайва Гудмена (Clive Goodman), колишнього редактора відділу новин про королівську родину, звинувачують у перевищенні повноважень.

Сьогодні суд має визначити, хто входитиме до панелі присяжних. Проте 12 потенційних осіб уже отримали попередження не спілкуватися ні з ким щодо цієї справи, а також не шукати інформацію онлайн та не використовувати соцмережі.

Як писав MediaSapiens, Брукс та Коулсон мали тісні зв’язки з політичним світом Великобританії. Так, після редакторської посади у  News of the World Коулсон став прес-секретарем британського прем’єра Кемерона. Дружні відносини із британським політиком мала й інша фігурантка скандалу – Ребека Брукс, чий чоловік вчився разом із Кемероном у Ітоні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Енді Коулсон і Девід Кемерон. sovereignindependentuk.co.uk
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду