Продюсерка «Дождя» відкрито звинуватила депутата Держдуми в домаганнях

Продюсерка «Дождя» відкрито звинуватила депутата Держдуми в домаганнях

09:55,
2 Березня 2018
2233

Продюсерка «Дождя» відкрито звинуватила депутата Держдуми в домаганнях

09:55,
2 Березня 2018
2233
Продюсерка «Дождя» відкрито звинуватила депутата Держдуми в домаганнях
Продюсерка «Дождя» відкрито звинуватила депутата Держдуми в домаганнях
Автори:
Продюсерка російського телеканалу «Дождь» Дар’я Жук звинуватила депутата Державної думи Росії Леоніда Слуцького в домаганнях.

Її відеозвернення до депутата від партії ЛДПР опубліковане на сайті каналу.

Нагадаємо, 22 лютого «Дождь» випустив матеріал, в якому три журналістки на умовах анонімності розповіли про домагання з боку депутата Леоніда Слуцького. Леонід Слуцький назвав звинувачення «маячнею». Заступник голови нижньої палати російського парламенту Ігор Лебедєв повідомив, що ЛДПР поставить питання про позбавлення акредитації журналістів телеканалу «Дождь», які розповіли про домагання. 

«Ось уже кілька днів ви з дивовижною завзятістю заперечуєте вашу провину. Історії дівчат, моїх колег, які постраждали від ваших домагань, називаєте маячнею. Мовляв, це все передвиборна провокація, а історії-то анонімні, хто їм повірить? Ну що ж, Леоніде Едуардовичу, доведеться виходити з тіні. Одна з трьох дівчат, які розповіли на умовах анонімності про ваші домагання, – це я», – заявила пані Жук.

Вона розповіла, що восени 2014 року запрошувала пана Слуцького на ефір і тоді він поводився «цілком пристойно». Але наступного разу він їв «тикав», непристойно жартував і відповідав, що прийде в студію, якщо вона піде з ним на вечерю.

«Я не реагувала, і, треба віддати вам належне, на ефір ви все-таки прийшли. Як тільки ви зайшли в студію, ви майже відразу ж проявили себе – силою намагалися мене поцілувати, намагалися чіпати, вели себе грубо і настирливо», – сказала Дар'я Жук.

Продюсерка розповіла, що їй було «неприємно і страшно», і тому вона попросила свого колегу провести депутата на ефір.

«Тепер у мене до вас тільки одне питання: ви і зараз будете все заперечувати? Дивно, що знаходяться депутати, які лякають позбавленням акредитації журналістів, які просто розповіли правду, замість того, щоб провести чесне розслідування. Сьогодні я відправила лист на ім'я голови комісії Держдуми з етики Отарі Аршби і сподіваюся, що ви понесете справедливе покарання», – заявила Дар'я Жук.

Як писав MediaSapiens, у Великобританії нещодавно журналістки заснували проект The Second Source  для боротьби з домаганнями в медіаіндустрії.  Він ставить за мету поширювати інформацію про випадки насильства в журналістиці, аби запобігати цьому в майбутньому.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду