Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» подала до суду на Netflix

Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» подала до суду на Netflix

18:57,
7 Червня 2024
1574

Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» подала до суду на Netflix

18:57,
7 Червня 2024
1574
Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» подала до суду на Netflix
Прототипка сталкерки з серіалу «Оленя» подала до суду на Netflix
Позов було подано до окружного суду США Центрального округу Каліфорнії.

Прототипка сталкерки із серіалу «Оленя», шотландка Фіона Гарві, подала до суду на компанію Netflix з вимогою виплатити їй 170 млн доларів за низкою претензій. Про це повідомляє BBC. 

Фіона Гарві публічно заявила, що образ переслідувачки Марти в «Оленяті», яку зіграла Джесіка Ганнінг, списаний з неї. Вона подала до суду на Netflix, заявляючи про наклеп, навмисне заподіяння емоційного стресу, недбалість і порушення її права на публічність. 

Позов було подано до окружного суду США Центрального округу Каліфорнії. Гарві стверджує, що Netflix оббрехав її в серіалі «Оленя».  

Жінка каже, що не надсилала Гедду «41 тисячу електронних листів, сотні голосових повідомлень і 106 листів від руки», не була засуджена і не домагалася його, як це показано в серіалі. 

«Відповідачі брехали і не зупинялися, тому що ця історія краща за правду, а хороші історії приносять гроші», — йдеться в позові Гарві. 

У свою чергу представник Netflix відповів:  «Ми маємо намір рішуче захищати цю справу та відстоювати право Річарда Гедда розповісти свою історію». 

У документі також ідеться про те, що Netflix не зробив нічого, щоб підтвердити справжність історії Гедда. 

«Це найбільша брехня в історії телебачення. Це брехня, сказана Netflix і творцем шоу Річардом Геддом через жадібність і жагу слави. Брехня, спрямована на те, щоб привернути більше глядачів, привернути більше уваги, заробити більше грошей та жорстоко знищити життя позивача, Фіони Гарві — невинної жінки, яку Netflix та Річард Гедд зганьбили в безпрецедентному масштабі», — йдеться у позові Гарві.   

Через позов Гарві вимагає від Netflix понад 170 млн доларів, у тому числі компенсацію за психічні страждання, втрату задоволення від життя та втрату бізнесу. 

«Оленя» — хіт Netflix цієї весни і потенційний номінант на «Еммі» — знято за мотивами реальної історії коміка Річарда Гедда, якого переслідувала жінка: вона щодня приходила до нього в бар, надсилала тисячі листів і називала оленям. 

Читайте також: 

Фото: netflix.com


Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду