США та Китай проведуть переговори щодо загроз ШІ

США та Китай проведуть переговори щодо загроз ШІ

15:36,
13 Травня 2024
1025

США та Китай проведуть переговори щодо загроз ШІ

15:36,
13 Травня 2024
1025
США та Китай проведуть переговори щодо загроз ШІ
США та Китай проведуть переговори щодо загроз ШІ
Переговори не торкатимуться будь-якої форми технічної чи дослідницької співпраці між країнами і політики США щодо Китаю.

Представники Сполучених Штатів Америки та Китаю проведуть у вівторок, 14 травня, зустріч у швейцарській Женеві, щоб обговорити найновіші моделі штучного інтелекту. Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на американських чиновників.

За словами чиновника, переговори дадуть змогу Вашингтону безпосередньо повідомити про свої побоювання щодо безпеки своєї та своїх союзників через швидке розгортання Китаєм можливостей штучного інтелекту в цивільному та військовому секторах безпеки.

«Це перша зустріч такого роду. Тому ми очікуємо, що обговоримо весь спектр ризиків, але не хотіли б наперед загадувати жодних конкретних деталей», — сказав високопоставлений представник США журналістам напередодні зустрічі, відповідаючи на питання про обговорення ядерної зброї. Як пише агентство, Державний департамент США чинить тиск на Китай і Росію, щоб вони погодилися, що лише люди, а не штучний інтелект, зможуть ухвалювати рішення щодо розміщення ядерної зброї.

Як повідомили джерела агентства, переговори з Пекіном не торкатимуться будь-якої форми технічної чи дослідницької співпраці між країнами, як і американської політики захисту технологій.

Також не буде предметом переговорів політика США щодо Китаю, навіть якщо на них будуть обговорюватися питання зниження ризиків, пов'язаних з новою технологією.

До складу делегації США ввійдуть представники Білого дому, Державного департаменту та Департаменту торгівлі.

Один з офіційних представників США сказав журналістам, що Вашингтон і Пекін змагаються за формування правил щодо ШІ, але також сподіваються дослідити, чи можуть деякі правила бути «прийнятими всіма країнами».

Нагадаємо, у березні Генеральна Асамблея ООН одноголосно ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту, яка закликає держави захищати права людини, персональні дані та утримуватися від використання систем штучного інтелекту, які створюють ризик для цього. 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду