Microsoft оголосила про відкриття в Лондоні центру штучного інтелекту

Microsoft оголосила про відкриття в Лондоні центру штучного інтелекту

17:38,
8 Квітня 2024
1114

Microsoft оголосила про відкриття в Лондоні центру штучного інтелекту

17:38,
8 Квітня 2024
1114
Microsoft оголосила про відкриття в Лондоні центру штучного інтелекту
Microsoft оголосила про відкриття в Лондоні центру штучного інтелекту
Автори:
В корпорації відзначають, що у Великій Британії великий вибір досвідчених у сфері ШІ працівників, тож у найближчі тижні та місяці вона почне публікувати вакансії.

Корпорація Microsoft, яка нещодавно оголосила про створення Microsoft AI —  організації, яка допоможе компанії розвивати та досліджувати продукти штучного інтелекту, — відкриває новий центр ШІ в Лондоні, повідомляє Mezha.Medіa. Там керуватимуть удосконаленням найсучасніших мовних моделей та їхньої допоміжної інфраструктури.

Новий центр штучного інтелекту очолить Джордан Хоффманн — учений та ШІ-інженер. Раніше він відзначився як піонер штучного інтелекту в Inflection і DeepMind, які також розташовані в Лондоні.

У Microsoft відзначають, що у Великій Британії є великий вибір талантів та досвідчених у сфері ШІ працівників, тож у найближчі тижні та місяці компанія почне публікувати вакансії та активно наймати інженерів і науковців, які допоможуть розвивати штучний інтелект.

«Це чудова новина для Microsoft AI та для Великої Британії. Як громадянин Британії, який народився та виріс у Лондоні, я пишаюся тим, що став співзасновником і створив тут передовий бізнес зі штучного інтелекту. Мені добре відомо про надзвичайний резерв талантів та екосистему штучного інтелекту у Великій Британії, і я радий взяти на себе це зобов’язання перед Великою Британією від імені Microsoft AI», — сказав виконавчий віцепрезидент і генеральний директор Microsoft AI Мустафа Сулейман.

Новий центр штучного інтелекту доповнює наявну присутність компанії у Великій Британії, включаючи лабораторію Microsoft Research Cambridge, де працюють деякі з провідних дослідників у сферах штучного інтелекту, хмарних технологій і продуктивності.

Нещодавно компанія Microsoft також оголосила про інвестиції в розмірі 2,5 млрд фунтів стерлінгів для підвищення кваліфікації робочої сили Великої Британії для епохи штучного інтелекту та створення інфраструктури для економіки ШІ, включаючи зобов’язання до 2026 року поставити у країну 20 000 найсучасніших графічних процесорів.

Раніше повідомлялось про те, що корпорація Microsoft оголосила про оновлення своїх клавіатур: на них з’явиться клавіша Copilot, що надаватиме доступ до персонального асистента на основі штучного інтелекту. Copilot — це інструмент штучного інтелекту від Microsoft, який допомагає з пошуком інформації, написанням електронних листів і створенням зображень. Він заснований на великій мовній моделі GPT-4 від OpenAI.

Також ми писали про те, що Microsoft доповнила сервіс Azure AI Studio, що дає розробникам змогу створювати персоналізованих ШІ-помічників на основі моделі OpenAI, інструментами, які блокують спроби налаштовувати чатботи на зловмисну, шкідливу роботу.

Фото: офісна будівля Microsoft / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду