У США вимагають трирічного ув'язнення для засновника криптобіржі Binance

У США вимагають трирічного ув'язнення для засновника криптобіржі Binance

18:10,
24 Квітня 2024
1580

У США вимагають трирічного ув'язнення для засновника криптобіржі Binance

18:10,
24 Квітня 2024
1580
У США вимагають трирічного ув'язнення для засновника криптобіржі Binance
У США вимагають трирічного ув'язнення для засновника криптобіржі Binance
Прокурори вимагають ув'язнити засновника криптобіржі на 36 місяців, що відповідатиме масштабам свідомих кримінальних зловживань: отриманню коштів від терористичних груп та поширювачів контенту про насилля над дітьми.

У США прокуратура вимагає від засновника та колишнього виконавчого директора Binance, найпотужнішої у світі криптовалютної біржі, Чанпена Чжао відбути три роки в'язниці після того, як він визнав себе винним у порушенні законів щодо відмивання грошей. Відповідний запит подали 23 квітня ввечері до федерального суду Сієтла, повідомило агентство Reuters.

У запиті зазначено, що для засудження Чжао пропонується термін удвічі довший, ніж рекомендовано федеральними правилами, оскільки це відображає масштаби його зумисних порушень.

«Покарання у вигляді позбавлення волі строком на 36 місяців — що вдвічі перевищує максимальний діапазон рекомендацій — відображатиме серйозність правопорушення, сприятиме повазі до закону, забезпечуватиме адекватне стримування та буде достатнім, але не більшим, ніж необхідно для досягнення цілей вироку», — заявили американські прокурори.

Як відомо, найвпливовіший гравець у криптоіндустрії, Чжао Чарпен, пішов у відставку з посади керівника Binance у листопаді 2023 року, після того, як він та біржа визнали, що ухилялися від вимог американського закону про банківську таємницю щодо боротьби з відмиванням грошей. Binance погодилася на кримінальне покарання в розмірі 4,32 млрд доларів.

Прокуратура заявила, що криптобіржа Binance не повідомила про понад 100 тисяч підозрілих транзакцій, пов’язаних з терористичними угрупованнями, серед яких ХАМАС, Аль-Каїда та ІДІЛ.

Прокурори також заявили, що платформа Binance дозволяла продаж матеріалів про сексуальне насильство над дітьми та була одержувачем значної частки доходів від програм-вимагачів.

Додамо, Чанпен Чжао уже сплатив 50 млн доларів штрафу через визнання порушень у діяльності криптобіржі Binance.

Офіційне оголошення вироку Чанпену Чжао очікується 30 квітня.

Нагадаємо, у 2023 році міністерство юстиції США почало розслідування щодо криптобіржі Binance Holdings через підозри, що вона дозволяла обходити санкції росіянам.

Фото: засновник та екскерівник криптобіржі Binance Чанпен Чжао / Getty Images 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду