Російські хакери шпигували за керівництвом компанії Microsoft

Російські хакери шпигували за керівництвом компанії Microsoft

12:49,
20 Січня 2024
1406

Російські хакери шпигували за керівництвом компанії Microsoft

12:49,
20 Січня 2024
1406
Російські хакери шпигували за керівництвом компанії Microsoft
Російські хакери шпигували за керівництвом компанії Microsoft
Корпорація з'ясувала, що атаку вчинила хакерська група, відома як Midnight Blizzard або Nobelium, яка підпорядковується Службі зовнішньої розвідки Росії.

Група хакерів, пов’язана з російською розвідкою, отримала доступ до електронних листів кількох керівників Microsoft та інших співробітників. Про це компанія повідомила у своєму блозі, передає Engadget.

Корпорація виявила атаку 12 січня та з'ясувала, що її вчинила хакерська група, відома як Midnight Blizzard або Nobelium. Це та ж група, яка стоїть за кібератакою на SolarWinds у 2020 році. За даними Microsoft і представників кібербезпеки США, це угруповання підпорядковується Службі зовнішньої розвідки Росії.

«Починаючи з кінця листопада 2023 року, зловмисник використовував атаку розпиленням пароля, щоб скомпрометувати застарілий невиробничий тестовий обліковий запис клієнта та закріпитися.

Потім він використав дозволи облікового запису для доступу до дуже невеликого відсотка корпоративних облікових записів електронної пошти Microsoft, включаючи членів нашої команди вищого керівництва та співробітників нашої служби кібербезпеки, юридичних та інших функцій, а також викрав деякі електронні листи та вкладені документи», — поінформувала компанія.

Наразі представники Microsoft не побачили свідчень того, що хакери отримали доступ до «клієнтських середовищ, виробничих систем, вихідного коду або системи ШІ».

Корпорація вживає заходів для «негайного підвищення безпеки застарілих систем і внутрішніх бізнес-процесів, що належать Microsoft». 

Нагадаємо, під час візиту Володимира Зеленського до Швейцарії 17 січня проросійські хакери з угруповання NoName вчинили атаку на швейцарські вебсайти. Внаслідок DDoS-атаки кілька урядових швейцарських ресурсів були тимчасово недоступні.

Фото: Рexels

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду