Хакери зламали Департамент зовнішніх справ Канади

Хакери зламали Департамент зовнішніх справ Канади

17:45,
31 Січня 2024
1152

Хакери зламали Департамент зовнішніх справ Канади

17:45,
31 Січня 2024
1152
Хакери зламали Департамент зовнішніх справ Канади
Хакери зламали Департамент зовнішніх справ Канади
Хакери отримали несанкціонований доступ до особистих даних користувачів, зокрема співробітників департаменту.

Уряд Канади повідомив, що Департамент зовнішніх справ країни зазнав зламу. Хакери отримали несанкціонований доступ до особистих даних користувачів, зокрема співробітників. Про це повідомляє Reuters.

Департамент, до якого входять міністерства торгівлі й зовнішніх справ Канади, заявив, що  24 січня незаплановано відімкнув свої ІТ-системи, щоб вирішити труднощі з «виявленою зловмисною кібердіяльністю».

Урядовці не уточнюють, коли саме стався злам. Раніше канадські ЗМІ, посилаючись на анонімні джерела, повідомляли, що внутрішні системи структури були вразливі між 20 грудня і 24 січня.

Департамент повідомляє, що їхні критичні послуги й канали комунікації є доступними і функціонують нормально та що ІТ-спеціалісти працюють над повним відновленням зв’язку.

У департаменті стверджують, що надсилали потерпілим від зламу рекомендації, як пом’якшити наслідки атаки, а віддаленим працівникам у Канаді надали альтернативні можливості для роботи.

Нагадаємо, 30 січня внаслідок кібератаки Головного управління розвідки України «ліг» сервер міністерства оборони Росії, який використовувався для спецзв’язку. 

17 січня проросійські хакери з угруповання NoName вчинили атаку на швейцарські вебсайти під час візиту президента Володимира Зеленського до Швейцарії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду