У США ввели санкції проти російського хакера

У США ввели санкції проти російського хакера

12:50,
24 Січня 2024
1071

У США ввели санкції проти російського хакера

12:50,
24 Січня 2024
1071
У США ввели санкції проти російського хакера
У США ввели санкції проти російського хакера
Напередодні проти зловмисника ввели санкції в Австралії.

У США ввели санкції проти російського хакера Олександра Єрмакова, причетного до атаки на страхову компанію Medibank в Австралії. Про це повідомило Міністерство фінансів США.

Повідомлено, що Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США внесло Олександра Єрмакова до санкційного списку, координуючи свої дії з Австралією та Великою Британією.

За словами заступника міністра фінансів Браяна Нельсона, російські кіберзлочинці продовжують здійснювати руйнівні атаки проти Сполучених Штатів і країн-союзників з метою крадіжки конфіденційних даних.

Єрмаков відіграв ключову роль в атаці з використанням програми-здирника на австралійську страхову компанію Medibank Private Limited у 2022 році.

«Єрмаков — громадянин Росії й кіберзлочинець. Його було піддано санкціям за участь у крадіжці та розміщенні в даркнеті 9,7 мільйона записів, що містять особисту інформацію австралійців, включно з іменами, датами народження, конфіденційною медичною інформацією», ідеться в повідомленні Мінфіну США.

Нагадаємо, атака на австралійську страхову компанію Medibank відбулася у жовтні 2022 року. У грудні Федеральна поліція Австралії заявила, що кібератаку на страхову компанію здійснили російські хакери, й вона домагатиметься їх екстрадиції.

Фото: хакерство / SCmagazine

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду