Влада Чехії заявила про кібератаки Росії на європейські залізниці

Влада Чехії заявила про кібератаки Росії на європейські залізниці

18:54,
5 Квітня 2024
1411

Влада Чехії заявила про кібератаки Росії на європейські залізниці

18:54,
5 Квітня 2024
1411
Влада Чехії заявила про кібератаки Росії на європейські залізниці
Влада Чехії заявила про кібератаки Росії на європейські залізниці
Автори:
Глава мінтранспорту країни розповів про хакерські атаки РФ на залізничну мережу національного оператора Českej dráhy.

Росія «зробила тисячі спроб» втручання в роботу європейських залізниць для того, щоб дестабілізувати ситуацію в ЄС. Про це виданню Financial Times заявив міністр транспорту Чехії Мартін Купка.

За словами чеського посадовця, хакерські атаки були спрямовані на системи сигналізації та мережі чеського національного залізничного оператора České dráhy. Минулі атаки вивели з ладу систему продажу квитків і викликали занепокоєння, що успішне втручання в роботу сигналів може спричинити серйозні аварії.

«Це однозначно складний момент, але я справді дуже задоволений, тому що ми можемо захистити всі системи [від] успішної атаки», — заявив Купка.

У České dráhy підтвердили, що спостерігали збільшення кількості кібератак на свою цифрову інфраструктуру. Там запевнили, що компанія «постійно зміцнює» свою кібербезпеку.

Чеське агентство з кібербезпеки NUKIB попередило про зростання кількості кібератак в останні роки. У їхньому липневому звіті вказувалося, що однією з помітних тенденцій минулого року стало збільшення інтересу зловмисників до енергетичного і транспортного секторів. 

Видання пише, що спроби Росії дестабілізувати енергетичну інфраструктуру ЄС добре задокументували, але втручання у транспортні мережі обговорювалося менше.

Зазначається, що в березні 2023 року Агентство ЄС з кібербезпеки у своєму першому звіті про загрози для транспорту вказувало, що «напади на залізничні компанії зростають, насамперед через вторгнення Росії в Україну». У документі згадали великі кібератаки «проросійських хакерських груп» на залізничні компанії в Латвії, Литві, Румунії та Естонії.

Раніше повідомлялось про те, що українські правоохоронці зафіксували понад 800 спроб російських кібератак на державні установи та сервіси України.

Фото: Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду