В Івано-Франківську відкрили школу операторів БПЛА для підлітків

В Івано-Франківську відкрили школу операторів БПЛА для підлітків

16:05,
9 Листопада 2023
1623

В Івано-Франківську відкрили школу операторів БПЛА для підлітків

16:05,
9 Листопада 2023
1623
В Івано-Франківську відкрили школу операторів БПЛА для підлітків
В Івано-Франківську відкрили школу операторів БПЛА для підлітків
Після успішного старту проєкту організатори планують розширити навчання на інші простори по всій країні.

В Івано-Франківську як пілотний проєкт запустили школу операторів безпілотних літальних апаратів для підлітків віком 14–18 років. Ініціативу втілює мережа освітньо-культурних та волонтерських просторів «Гончаренко центр».

Курс допоможе підліткам опанувати теоретичну складову управління безпілотниками та на практиці навчитися керувати дронами різних типів, повідомила директорка франківського освітнього простору Оксана Кузьменко.

«Про необхідність подібних курсів говорять вже давно, навіть на державному рівні. Але здебільшого це розмови в дусі "добре було б колись це зробити". А ми взяли й зробили. Підготували комплексну програму, що включає і теорію, і практику, знайшли майданчик для навчання та готові формувати перші групи», — зазначила вона.

Ментор курсу — викладач освітнього простору Арсен Андрейчук, який пройшов аналогічні заняття під час навчання на військовій кафедрі та досконало розуміється на управлінні безпілотниками.

«Влітку я дізнався, що МОН планує впроваджувати подібні курси у шкільну програму, але скільки на це знадобиться часу — невідомо. Ми готові підставити плече державі та стати першими, хто здійснить цю амбітну мрію на практиці. Звісно, у майбутньому ми готові співпрацювати з місцевими школами та ділитися досвідом із колегами», — зазначив викладач.

Теоретична складова курсу передбачає вивчення історії та сфер застосування БПЛА, використання дронів на території України та знайомство з професіями, що пов’язані з виробництвом та використанням безпілотників. У практичній частині підлітки спочатку навчаться керувати безпілотниками на симуляторах, а опісля перейдуть до роботи зі справжніми дронами різних типів, зокрема й FPV, які активно застосовують на фронті наші захисники.

«Не треба лякатися теорії, адже це не авіамоделювання, тут немає складних математичних формул. Лише розуміння фізики та навички користування комп'ютером на рівні 7 класу. Натомість підлітки зможуть отримати практичний досвід пілотування різних типів БПЛА, дізнатися більше про безпеку польотів, включаючи планування маршрутів та навігацію. Крім того, це ще й важлива складова військово-патріотичного виховання», — додає Арсен Андрейчук.

Участь у школі операторів БПЛА для підлітків безкоштовна та доступна для всіх охочих віком від 14 до 18 років. Щоб долучитися до проєкту, потрібно зареєструватися за посиланням. Наприкінці навчання всі учасники отримають сертифікати про проходження курсу. Після успішного старту проєкту організатори планують розширити навчання на інші простори по всій країні.

Нагадаємо, в Україні школярі створюють деталі для безпілотників на 3D-принтері з відсортованого пластикового сміття.

На фото — учасники школи операторів БПЛА для підлітків в Івано-Франківську

Фото: «Гончаренко центр»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду