Лідери G7 обговорять регулювання ШІ під час саміту в Японії

Лідери G7 обговорять регулювання ШІ під час саміту в Японії

15:25,
26 Травня 2023
1812

Лідери G7 обговорять регулювання ШІ під час саміту в Японії

15:25,
26 Травня 2023
1812
Лідери G7 обговорять регулювання ШІ під час саміту в Японії
Лідери G7 обговорять регулювання ШІ під час саміту в Японії
Представники США, ЄС і Японії домовилися про створення міжурядового форуму під назвою «Хіросімський процес ШІ».

Представники країн «Великої сімки» (G7) зустрінуться наступного тижня, щоб розглянути проблеми, пов'язані з генеративними інструментами штучного інтелекту (ШІ), такими як ChatGPT. Про це повідомляє Reuters із посиланням на японську сторону, яка зараз приймає саміт G7.

Представники США, Євросоюзу і Японії на полях саміту G7 минулого тижня домовилися про створення міжурядового форуму під назвою «Хіросімський процес ШІ» для обговорення питань, пов'язаних зі стрімким розвитком інструментів ШІ. Вони закликали розробити і прийняти міжнародні технічні стандарти, щоб ШІ «заслуговував на довіру» і «відповідав нашим спільним демократичним цінностям».

За словами міністра зв'язку Японії Такеакі Мацумото, лідери G7 проведуть першу зустріч на робочому рівні з питань ШІ 30 травня. Зокрема вони розглянуть такі питання, як захист інтелектуальної власності, дезінформація і те, як слід керувати цією технологією. Очолить дискусію Японія, а робоча група G7 з питань ШІ звернеться по допомогу до Організації економічного співробітництва та розвитку.

Зустріч, як зазначає Reuters, відбудеться, коли технологічні регулятори по всьому світу оцінять вплив популярних сервісів штучного інтелекту, таких як ChatGPT від OpenAI, що підтримується Microsoft. Водночас ЄС наближається до прийняття першого у світі закону, що регулюватиме ШІ, і це спонукає інші уряди розробляти документи щодо регуляції інструментів ШІ. 

Нагадаємо, що в ЄС планують заборонити використання ШІ для масового біометричного спостереження. 24 травня гендиректор OpenAI Сем Альтман заявив, що компанія-розробник ChatGPT може розглянути можливість виходу з Європи, якщо вимоги і правила щодо штучного інтелекту стануть занадто суворими. 

Фото: Getty images / WOLFGANG RATTAY 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду