У Нацполіції розробили мобільний застосунок для пошуку зниклих дітей

У Нацполіції розробили мобільний застосунок для пошуку зниклих дітей

10:40,
7 Квітня 2023
1801

У Нацполіції розробили мобільний застосунок для пошуку зниклих дітей

10:40,
7 Квітня 2023
1801
У Нацполіції розробили мобільний застосунок для пошуку зниклих дітей
У Нацполіції розробили мобільний застосунок для пошуку зниклих дітей
Установам та організаціям, що працюють із сім’ями зниклих безвісти також рекомендують використовувати застосунок.

У Нацполіції презентували мобільний застосунок «Возз’єднати Україну» для пошуку зниклих дітей. Додаток розробили в партнерстві з американською компанією «Find My Parent», щоб допомагати возз’єднанню українських родин, які втратили зв’язок через війну або були незаконно депортовані, повідомила пресслужба Нацполіції.

«Це універсальний інструмент пошуку дітей, з якими втрачено зв’язок, а також возз’єднання членів сімей, які були внутрішньо переміщені, були змушені виїхати за межі України або незаконно депортовані до російської федерації, білорусі чи тимчасово окупованих територій України», — сказав заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич.

За допомогою застосунка «Reunite Ukraine» можна буде шукати зниклих дітей або інших членів родин, яких незаконно депортували в Росію, Білорусь чи на тимчасово окуповану Україну. Його можна безкоштовно завантажити через AppStore або Google Play.

У застосунку необхідно створити профіль, додавши інформацію та фотографії про себе та свою родину, зокрема тієї особи, яка розшукується. Чим більше інформації завантажується, тим ефективнішим є пошук. Дитина теж може створити там свій профіль та описати, кого вона шукає, зазначили у Нацполіції.

Далі технологія штучного інтелекту Reunite Ukraine порівнює дані із профілів тих, хто розшукує родичів і тих, кого розшукують. У разі збігу інформації між двома профілями працівники поліції здійснять їхню перевірку. Особи, дані яких збігаються в додатку та перевірені поліцією, отримають сповіщення та дають згоду на обмін повідомленнями.

«Якщо ми знайдемо таким чином хоча б одну дитину або возз’єднаємо хоча б одну сім’ю, це вже перемога. Маленька, але з кожним кроком ми зможемо повернути всіх дітей додому», — додав Фацевич.

Додамо, за даними державного порталу «Діти війни» на сьогодні зниклими безвісти вважаються 378 дітей. Депортованими вважаються 19 тисяч 381 дитина.

Фото: Портал МВС

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду