В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти

В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти

11:00,
2 Травня 2023
1698

В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти

11:00,
2 Травня 2023
1698
В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти
В Україні запрацював єдиний реєстр зниклих безвісти
Реєстр має підвищити ефективність розшукової роботи.

Дані про зниклих безвісти вноситимуть у єдиний державний реєстр, розроблений Міністерством внутрішніх справ спільно з уповноваженим зі зниклих безвісти й іншими відомствами. Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

«Наявність централізованої інформації про зниклих безвісти допоможе налагодити більш ефективну розшукову роботу. Лише взаємодіючи з іншими відомствами, нам вдасться якомога швидше розшукати зниклих осіб», — сказав уповноважений зі зниклих безвісти Олег Котенко.

У реєстрі будуть зібрані такі дані щодо зниклих безвісти: ПІБ особи, місце і дата народження, сімейний стан, місце проживання, територія, на якій відбулося зникнення, обставини та час зникнення, прикмети особи.

До того ж подаватимуть інформацію щодо рішення суду про визнання осіб безвісно відсутніми або оголошення померлими, а також інші дані, що використовуються для забезпечення обліку осіб.

Через місяць після внесення відповідної інформації до реєстру рідні зможуть отримати відповідний витяг, який підтверджуватиме статус зниклого. На підставі витягу люди зможуть звернутися до Пенсійного фонду, щоб отримати пенсію по втраті годувальника непрацездатним членам сімʼї, зазначено у повідомленні.

Нагадаємо, у Нацполіції презентували мобільний застосунок «Возз’єднати Україну» для пошуку зниклих дітей. За допомогою застосунку «Reunite Ukraine» можна шукати зниклих дітей або інших членів родин, яких незаконно депортували в Росію, Білорусь чи на тимчасово окуповану територію України.

Фото: ombudsman.gov.ua

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду