Ілон Маск втратив 110 мільярдів доларів менше ніж за рік

Ілон Маск втратив 110 мільярдів доларів менше ніж за рік

17:42,
24 Жовтня 2022
1581

Ілон Маск втратив 110 мільярдів доларів менше ніж за рік

17:42,
24 Жовтня 2022
1581
Ілон Маск втратив 110 мільярдів доларів менше ніж за рік
Ілон Маск втратив 110 мільярдів доларів менше ніж за рік
Але бізнесмен все ще залишається найбагатшою людиною світу.

Статки генерального директора Tesla та SpaceX Ілона Маска впали на 35% менше ніж за рік і лише в жовтні зменшилися на 28 мільярдів доларів. Про це повідомляє The Insider.

За даними Forbes, чистий капітал бізнесмена зараз становить близько 209 мільярдів доларів, тоді як у листопаді минулого року обсяги статків Маска перевищували 320 мільярдів доларів. Таким чином, він втратив понад 110 мільярдів доларів менше ніж за рік.

Як повідомляє The Insider, до втрат призвело стрімке падіння вартості акцій Tesla: з січня акції компанії втратили у ціні 46%. Вартість компанії за результатами п’ятничних торгів склала $672 млрд, а в жовтні минулого року Tesla досягла позначки в трильйон доларів. Наразі Маск володіє 155 мільйонами акцій Tesla, що дорівнює частці, трохи меншій за 15%.

На вартість акцій впливали різні чинники, які безпосередньо не стосуються ринку електромобілів. Зокрема, до падіння призвели наміри бізнесмена придбати Twitter, потім його спроба відмовитися від угоди й подальша судова боротьба. Також акції компанії Tesla втратили майже 9% вартості після того, як Маск опублікував свій «мирний план» щодо війни в Україні.

Попри занепад, Маск залишається найбагатшою людиною світу. Його капітал на 80 мільярдів доларів перевершує статки Білла Гейтса та на 71 мільярд доларів випереджає Джеффа Безоса.

Раніше «MediaSapiens» повідомляв, що у березні 2022 року Ілон Маск став власником 9,2% акцій Twitter, пакет акцій міг обійтися бізнесмену майже в $2,9 млрд. Наразі він — найбільший зовнішній акціонер Twitter. За даними ЗМІ, пакет Маска у чотири рази перевищує частку засновника соцмережі Джека Дорсі, який володіє 2,25% акцій компанії. 9 квітня Маск мав стати членом ради директорів Twitter, однак відмовився долучатися до неї.

У липні Маск заявив, що скасовує угоду, стверджуючи, що Twitter ввів його в оману щодо розміру бази користувачів компанії та кількості ботів і спам-акаунтів. Twitter заперечує ці звинувачення та подав на Маска до суду, щоб змусити його завершити придбання. Потім Маск подав на компанію зустрічний позов.

На початку жовтня Маск оголосив, що все ж таки купує Twitter за ту ж ціну. Експерти вважають, що бізнесмен відмовився від спроб вийти з угоди, щоб уникнути ймовірного програшу в суді. 

Фото: Tesla

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду