Microsoft допомагатиме Україні документувати воєнні злочини Росії

Microsoft допомагатиме Україні документувати воєнні злочини Росії

11:00,
24 Травня 2022
1604

Microsoft допомагатиме Україні документувати воєнні злочини Росії

11:00,
24 Травня 2022
1604
Microsoft допомагатиме Україні документувати воєнні злочини Росії
Microsoft допомагатиме Україні документувати воєнні злочини Росії
Автори:
Крім того, Xbox офіційно зареєструють та запустять в Україні.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що компанія Microsoft допомагатиме Україні документувати воєнні злочини Росії.

«В умовах війни команда Microsoft сприяє документуванню воєнних злочинів РФ в Україні та співпрацює з командою ООН щодо обміну інформацією про збитки від війни в Україні», — повідомили в Мінцифри.

Федоров розповів, що провів зустріч з президентом Microsoft Бредом Смітом у Давосі. Вони домовилися про співпрацю компанії та уряду України. Зокрема, команда Microsoft допомагатиме цифровій індустрії України. «Команда Microsoft буде "куратором" цифрової індустрії під час відбудови України», — розповіли у відомстві.

Крім того, Федоров зазначив, що Xbox офіційно зареєструють та запустять в Україні. Завдяки цьому з’явиться можливість зареєструвати український акаунт та буде доступною українська мова для консолей.

«Microsoft підтримував і буде підтримувати Україну надалі», — сказав Бред Сміт. Загалом, за даними Мінцифри, компанія своїми ініціативами вже підтримала Україну на суму у 242 мільйони доларів. У межах цієї суми Microsoft надала фінансові гранти, обладнання, безоплатний доступ до своїх продуктів та сервісів, а також допомагала із організацією промокампаній.

Раніше компанія Microsoft повідомила, що хакерська група Strontium (Fancy Bear або APT28), пов’язана з Головним розвідувальним управлінням Росії, атакувала організації в Україні, Європейському Союзі та США. Також компанія Microsoft повідомила, що перед початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну щонайменше шість хакерських угруповань, пов'язаних з РФ, здійснили 237 кібератак проти українських підприємств та державних установ. У звіті зазначалося, що підготовка до проведення кібератак проти України розпочалася ще за рік до початку повномасштабного вторгнення — у березні 2021 року.

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду