Canva йде з Росії

Canva йде з Росії

10:53,
1 Червня 2022
2673

Canva йде з Росії

10:53,
1 Червня 2022
2673
Canva йде з Росії
Canva йде з Росії
Автори:
Ще 1 березня сервіс припинив всі платежі в Росії, щоб «не фінансувати російську економіку».

Сервіс графічного дизайну Canva 1 червня повідомив, що блокує росіянам доступ до усіх своїх ресурсів в осяжному майбутньому та повністю виходить з РФ.

«Як і мільярди людей у ​​всьому світі, ми шоковані, коли спостерігаємо, як тривають воєнні злочини та гинуть тисячі невинних людей, оскільки Росія продовжує свою незаконну війну в Україні. Як ми говорили на початку березня, ми різко виступаємо проти актів агресії російського уряду, які тривають, і ми прагнемо відстоювати мир і безпеку всюди. Тому ми блокуємо доступ до Canva в Росії в осяжному майбутньому», — сказали в компанії.

Ще 1 березня сервіс припинив всі платежі в Росії, щоб «не фінансувати російську економіку». Разом із цим, Canva відкрила доступ до промирних та антивоєнних шаблонів, які допомагають висвітлювати події про війну. За даними компанії, ці шаблони використали понад 320 тисяч разів для «розширення можливостей протесту в усьому світі». У сервісі уточнили, що «Росія є однією з провідних країн, які створюють і поширюють шаблони».

Представники Canva кажуть, що «в умовах жорсткого контролю російського уряду над протестами і активізмом» вони усвідомлюють, що «ситуація змінилася, і [їхня] реакція повинна змінитися разом з нею». Там уточнили, що російський уряд нині «закрив переважну більшість каналів зв’язку, щоб перешкодити людям висловлювати свою незгоду».

«Нещодавно під час розмови з українським урядом, щоб краще зрозуміти поточні зміни у війні, для нас стало очевидним зменшення впливу нашої платформи на Росію. Наша мета завжди полягала в тому, щоб найефективніше підтримати Україну та відповісти так, щоб вона могла допомогти припинити війну, тому ми сьогодні повністю виходимо з Росії», — заявили в компанії.

Раніше з російського та білоруського ринків через війну, яку РФ розв'язала в Україні, почали виходити багато компаній. Наприклад, Avast повідомив, що скасував доступ до усіх своїх продуктів в цих країнах, а також призупинив всі маркетингові та збутові операції в Росії та Білорусі. Керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік казав, що з Росії мають піти всі світової ІТ-компанії, щоб вона опинилася в ІТ-блокаді.

Зранку 24 лютого 2022 року президент Росії Володимир Путін повідомив про рішення щодо військової операції на Донбасі. Росія атакувала український кордон у п'яти областях і з Криму. Президент Володимир Зеленський у відеозверненні до українців у зв’язку з початком війни оголосив про введення воєнного стану в Україні. Верховна Рада підтримала введення воєнного стану в Україні. Українців закликають не публікувати фото та відео переміщення української техніки, а також облич військовослужбовців ЗСУ. 

Фото: Canva 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду