Кабмін збільшив термін використання «ковідної тисячі»

Кабмін збільшив термін використання «ковідної тисячі»

13:31,
10 Лютого 2022
3824

Кабмін збільшив термін використання «ковідної тисячі»

13:31,
10 Лютого 2022
3824
Кабмін збільшив термін використання «ковідної тисячі»
Кабмін збільшив термін використання «ковідної тисячі»
Автори:
Окрім цього, особи від 60 років та особи з інвалідністю І та ІІ групи можуть витратити цю тисячу на ліки та оплату комунальних послуг.

Кабінет Міністрів України збільшив до 9 місяців термін використання коштів, які українці отримають у межах програми «єПідтримка» за COVID-вакцинацію. Представник уряду в парламенті Тарас Мельничук повідомив, що Кабмін прийняв рішення внести зміни до постанови «Деякі питання надання допомоги в рамках програми "єПідтримка"».

«Збільшення строку дії рахунку для отримання допомоги, а також строку використання допомоги з чотирьох до дев'яти місяців з дня зарахування коштів на рахунок», — йдеться в документі.

Раніше передбачалося, що якщо особа не використає ці кошти протягом чотирьох місяців після їх нарахування, то вони повернуться державі. 

Ця постанова також передбачає, що вакциновані бустерною дозою проти коронавірусної хвороби отримають додатково 500 гривень за програмою «єПідтримка».

«Надання особам віком від 60 років та особам з інвалідністю І та ІІ групи, що перебувають на обліку в централізованому банку даних з проблем інвалідності, допомоги у розмірі 1 тисячі гривень для придбання лікарських засобів та оплати вартості житлово-комунальних послуг», — зазначається в постанові.  

Як писав MediaSapiens, у грудні 2021 року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ, яким дозволив вводити в Україні третю дозу вакцини проти коронавірусної хвороби людям з ослабленим імунітетом. Натомість у січні 2022 року в Україні дозволили отримати третю, бустерну дозу вакцини від коронавірусу усім охочим, які досягнули 18 років через шість місяців після завершення повного курсу вакцинації. 19 січня 2021 року Кабінет міністрів України скоротив термін дії сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусної хвороби з 365 днів до 270 днів (9 місяців). Після бустерної дози термін дії документа продовжуватиметься ще на 270 днів. У «Дії» COVID-сертифікат для вакцинованих бустерною дозою з’явився 1 лютого 2022 року.

Нагадаємо, 15 листопада президент Володимир Зеленський анонсував програму виплати 1000 гривень громадянам, які пройшли повний курс вакцинації. Програма стартувала 19 грудня 2021 року, до кінця 2021 року на неї виділили близько 3 млрд гривень, стільки ж планується виділити на початку 2022 року. Загалом програма триватиме до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів: на першому етапі кошти зараховуватимуться на віртуальні картки в додатку «Дія» (жодних комісій за їхнє обслуговування немає); на другому етапі (ІІ-ІІІ квартал 2022 року) — через альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. 2 лютого Кабінет Міністрів України розширив дію програми «єПідтримка» на підлітків 14-18 років

У передноворічний період «єПідтримка» спричинила суттєвий попит на книжки. Крамниці та сайти змушені були затримати виконання замовлень щонайменше на кілька днів. Працівники Yakaboo у цей період розглядали близько 30 тисяч звернень на добу. 10 січня 2022 року Міністерство економіки України повідомило, що з початку запуску програми «єПідтримка» понад 6,7 мільйонів українців подали заявки в «Дії» на отримання 1000 гривень за вакцинацію. Перший мільярд гривень уже витратили — здебільшого на книжкові магазини та кінотеатри.

Фото: lexinform.com.ua

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду