Мінцифри зможе блокувати платежі з карток «єПідтримка»

Мінцифри зможе блокувати платежі з карток «єПідтримка»

17:31,
31 Грудня 2021
9846

Мінцифри зможе блокувати платежі з карток «єПідтримка»

17:31,
31 Грудня 2021
9846
Мінцифри зможе блокувати платежі з карток «єПідтримка»
Мінцифри зможе блокувати платежі з карток «єПідтримка»
Відповідні зміни до програми «єПідтримка» уряд вніс 29 грудня.

Кабмін дозволив Міністерству цифрової трансформації блокувати участь організацій у програмі «єПідтримка» у разі порушення її правил. Про це йдеться в урядовій постанові від 29 грудня.

«У разі отримання інформації, в тому числі від правоохоронних органів, про порушення суб’єктом господарювання умов, визначених цим порядком, Мінцифри блокує участь у Програмі "єПідтримка" таких суб’єктів господарювання», говориться у постанові.

Постанова також визначає порядок закриття карток «єПідтримка». Їх автоматично закриває банк через чотири місяці після відкриття, якщо кошти на цю картку не прийшли, або ж через чотири місяці після надходження коштів. Також учасник програми може самостійно попросити банк закрити рахунок.

19 грудня 2021 року офіційно стартувала програма «єПідтримка», яка дозволяє отримати 1000 гривень повністю вакцинованим українцям.

Грошима можна буде скористатися протягом чотирьох місяців після їх нарахування. Якщо особа не використає ці кошти, вони повернуться державі.

На першому етапі програми надання готівки не передбачене, гроші зараховуватимуться на віртуальні картки в додатку «Дія». Жодних комісій за їхнє обслуговування не буде.

Витратити гроші можна буде на квитки до театру, кінотеатру, на концерт, спорт, книжки чи подорожі Україною. Уряд обіцяє, що у 2022 році паралельно з додатком «Дія» буде розроблений альтернативний механізм нарахування грошей.

Фото: пресслужба Кабінету міністрів України

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду