Прем'єр-міністр розповів, скільки і яких вакцин отримає Україна

Прем'єр-міністр розповів, скільки і яких вакцин отримає Україна

16:37,
26 Січня 2021
1427

Прем'єр-міністр розповів, скільки і яких вакцин отримає Україна

16:37,
26 Січня 2021
1427
Прем'єр-міністр розповів, скільки і яких вакцин отримає Україна
Прем'єр-міністр розповів, скільки і яких вакцин отримає Україна
Автори:
До кінця 2022 року планують вакцинувати 50% українців.

У рамках глобальної ініціативи Covax Україна отримає протягом року від 8 до 16 млн доз вакцини. Про це під час виступу у Верховній Раді заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами прем’єра, Україна подала всі необхідні документи для отримання вакцин так званої першої хвилі. 

«До 1 лютого очікуємо рішення Covax щодо включення до розподілу у рамках першої хвилі і в разі позитивного рішення отримаємо в лютому від 100 до 200 тисяч вакцин Pfizer/BioNTech», — запевнив він.

За словами Шмигаля, перший етап процесу вакцинації відбуватиметься за допомогою понад 500 спеціальних мобільних бригад, склад яких уже сформований. Уряд спільно з НСЗУ розробляє пакет послуг, який покриє витрати медзакладів на організацію і проведення вакцинації.

«Уряд має чіткий план із проведення вакцинації, законтрактували необхідну кількість вакцин і підготували для цього необхідну логістичну інфраструктуру, щоб розпочати вакцинацію вже в лютому. Загальна мета — охоплення 50% населення до кінця 2022 року», — розповів він.

Шмигаль нагадав, що через три — чотири тижні Україна отримає першу партію вакцини Sinovac — 700 тис. доз. Згідно з укладеним контрактом, загальна кількість придбаних вакцин — 1 млн 913 тисяч доз, які коштують 964 млн гривень.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що Україна почне вакцинацію від COVID-19 вже в лютому 2021 року. 

«Ми очікуємо, що незабаром в Україні надійде мільйон доз вакцини - перший мільйон від провідної міжнародної компанії. Деталі зможемо озвучити найближчим часом», - сказав голова держави.

Майже дві третини українців (63%) вважають, що вакцинація від коронавірусу потрібна всім, бо виробляє колективний імунітет та допоможе подолати пандемію коронавірусу, яку 86% українців вважає «реальною загрозою». Втім лише 40% українців готові зробити щеплення від COVID-19.

Україна опинилась серед восьми країн Європи, де ще не розпочалася вакцинація від коронавірусу.

Раніше міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомляв, що в України буде 910 тисяч доз вакцин, зокрема 210 тисяч доз вакцини Pfizer за глобальною ініціативою COVAX. На першому етапі планують вакцинувати 367 тисяч українців.

Фото: Вікіпедія

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду