У «Дії» з’явився COVID-сертифікат про бустерну дозу

У «Дії» з’явився COVID-сертифікат про бустерну дозу

14:45,
1 Лютого 2022
2765

У «Дії» з’явився COVID-сертифікат про бустерну дозу

14:45,
1 Лютого 2022
2765
У «Дії» з’явився COVID-сертифікат про бустерну дозу
У «Дії» з’явився COVID-сертифікат про бустерну дозу
Автори:
Алгоритм генерування COVID-сертифікатів залишився без змін.

У мобільному застосунку «Дія» 1 лютого з’явився сертифікат про бустерну дозу вакцини від коронавірусної хвороби. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Бустерна доза відображається в міжнародному сертифікаті застосунку. Після того, як ви отримали третю дозу вакцини, заново згенеруйте свої сертифікати. Вони оновляться — і в міжнародному з’явиться бустерна доза вакцини, а у внутрішньому — зміниться строк дії сертифіката — продовжиться до 270 днів з моменту внесення 3 дози», — розповів міністр.

Федоров також уточнив, що алгоритм генерування COVID-сертифікатів залишився без змін.

«У застосунку вибираєте розділ Послуги, пункт COVID-сертифікати та документ, який вам необхідний. Лише за кілька кліків та кілька хвилин ви отримуєте оновлений сертифікат», — зазначив він.

Нагадаємо, у грудні 2021 року міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко підписав наказ, яким дозволив вводити в Україні третю дозу вакцини проти коронавірусної хвороби людям з ослабленим імунітетом. Натомість у січні 2022 року в Україні дозволили отримати третю, бустерну дозу вакцини від коронавірусу усім охочим, які досягнули 18 років через шість місяців після завершення повного курсу вакцинації. 19 січня 2021 року Кабінет міністрів України скоротив термін дії сертифікатів про вакцинацію проти коронавірусної хвороби з 365 днів до 270 днів (9 місяців). Після бустерної дози термін дії документа продовжуватиметься ще на 270 днів. 

Фото: Міністерство цифрової трансформації

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду