У Білорусі почали масову вакцинацію російським «Супутником V»

У Білорусі почали масову вакцинацію російським «Супутником V»

14:31,
29 Грудня 2020
1218

У Білорусі почали масову вакцинацію російським «Супутником V»

14:31,
29 Грудня 2020
1218
У Білорусі почали масову вакцинацію російським «Супутником V»
У Білорусі почали масову вакцинацію російським «Супутником V»
Автори:
До квітня планують вакцинувати 1,2 млн осіб.

У Білорусі оголосили про початок вакцинації від коронавірусу - до країни прибула перша партія російського препарату «Супутник V». Про це в Telegram повідомило Міністерство охорони здоровʼя Білорусі.

«Сьогодні у нас почнеться новий етап — масова вакцинація проти COVID-19. Першими будуть вакциновані медичні працівники, педагоги і ті фахівці, яким через особливості професії доводиться багато контактувати з людьми. Вакцинація буде проводитися в добровільному порядку», — зазначив глава МОЗ Дмитро Піневич.

Вакцинація в Білорусі почалася трохи раніше запланованого терміну. Раніше Піневич заявляв, що щеплення почнуть робити в січні.

«Ми плануємо вакцинувати 1,2 мільйона людей в січні, лютому, березні та квітні, а потім вийти на показник в 5-5,5 мільйона щеплених від ковіду. Більше, напевно, немає сенсу, тому що не стоїть питання тотальної імунізації. Питання не в грошах, а в доцільності та протипоказаннях», — додав Піневич.

Білорусь стала першою закордонною державою, яка офіційно зареєструвала «Супутник V». Наступним етапом співпраці з Росією назвали випуск у Білорусі цього препарату, аби спростити логістику та прискорити темпи вакцинації.

Нагадаємо, Аргентина схвалила російську вакцину від коронавірусу «Супутник V», без додаткових клінічних випробувань на території самої країни. Перші 300 тисяч доз вакцини доставили в країну вже в четвер, 24 грудня. Вакцинацію планують розпочати у понеділок, 28 грудня. 

За даними Bloomberg, щеплення проти коронавірусу зробили вже понад 2,7 мільйона людей у шести країнах. Це Велика Британія, США, Канада, Ізраїль, Китай та Росія. Серед них найбільше щеплень зробили у США (майже 1,2 млн) та Китаї (650 тисяч). На третьому місці Велика Британія. Там від коронавірусу вакцинували 500 тисяч.

Фото: Pixabay

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду