У «Дії» з’явиться функція зміни місця проживання

У «Дії» з’явиться функція зміни місця проживання

10:31,
29 Листопада 2021
2417

У «Дії» з’явиться функція зміни місця проживання

10:31,
29 Листопада 2021
2417
У «Дії» з’явиться функція зміни місця проживання
У «Дії» з’явиться функція зміни місця проживання
Автори:
Для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона ця функція буде доступною трохи згодом.

Міністерство цифрової трансформації України повідомило, що з 1 грудня на порталі «Дія» запустять бета-тестування функції зміни місця проживання онлайн по всій Україні.

«Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців. Півроку тому ми запустили зміну місця проживання онлайн у 7 містах, а зараз масштабуємо її майже на всю країну. Ми повністю трансформуємо послугу, прибираючи бюрократію. Більше не потрібно буде їхати, наприклад, до свого рідного міста, навіть якщо ви хочете там зареєструватися», — розповів міністр Михайло Федоров та додав, що чоловікам також не доведеться ходити до військкомату, щоб знятися чи стати на облік.

Для участі в тестуванні цієї функції необхідно:

  • зареєструватися на сайті;
  • вказати податковий номер заявника та власників/співвласників житла;
  • мати КЕП заявника та власників/співвласників житла;
  • право власності на житло має бути внесено до Реєстру нерухомості (з 2013 року).

Заявник має бути старше 14 років. Водночас для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона ця функція буде доступною трохи згодом.

Нагадаємо, 31 жовтня в «Дії» спростили процедуру отримання COVID-сертифікату. Раніше доводилось підписувати запит на сертифікат за допомогою технології «Дія.Підпис», «підпис обличчям». Натомість тепер такий підпис не потрібен. 

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду