«Україна 24» уникала згадок про офшори Зеленського — моніторинг

«Україна 24» уникала згадок про офшори Зеленського — моніторинг

13:56,
27 Жовтня 2021
1952

«Україна 24» уникала згадок про офшори Зеленського — моніторинг

13:56,
27 Жовтня 2021
1952
«Україна 24» уникала згадок про офшори Зеленського — моніторинг
«Україна 24» уникала згадок про офшори Зеленського — моніторинг
З-поміж інформаційних каналів саме канал Ахметова приділив результатам розслідування «Слідства.інфо» найменше уваги.

Канал «Україна 24», що належить до медіагрупи Ріната Ахметова «Україна», уникав висвітлення офшорного скандалу, який виник унаслідок розслідування «Слідства.інфо». Цю тему обговорювали поверхово, побіжно або без згадок про головного героя розслідування — Володимира Зеленського. Про це йдеться в моніторингу інформаційних телеканалів за 4—10 жовтня 2021 року.

4 жовтня, наступного дня після публікації розслідування, ведучий Василь Голованов коротко переказав зміст публікації в інтерв’ю з Олегом Ляшком. Про українських посадовців ведучий не згадав нічого конкретного. У сюжеті подали лише виправдання генеральної прокурорки Ірини Венедиктової та радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, які без контексту пояснювали невідомо що. Прізвище Володимира Зеленського згадали тільки в цитаті «Зеленський бездоганно виконує всі антикорупційні норми законодавства». Олег Ляшко, коментуючи ситуацію, теж не говорив про Зеленського, а тільки про «нинішню владу». Уникав Василь Голованов називати прізвище Зеленського й наступного дня, коли підняв тему офшорів у черговому інтерв’ю з Дмитром Гордоном.

У програмі «Народ проти» тему офшорів підняли в межах полеміки між представниками «Європейської солідарності» та «Слуги народу». Представники монобільшості захищали Зеленського, згадували про кількість готівки в Порошенка та про віллу члена «ЄС» Артура Герасимова. Також намагалися довести, що офшори Зеленського хороші, а Порошенка — погані. Сергій Щербина, політичний коментатор і журналіст, повторював виправдання Зеленського щодо захисту бізнесу та заперечував зв’язок офшорів президента із виведенням грошей із «Приватбанку». А нардеп Олександр Качура із «Слуги народу»  заявив, що всі глядачі відмивали кошти «Привату», бо мали рахунки в цьому банку, коли він належав Коломойському. Втім інформації про зміст і аргументацію розслідування глядачі канали так і не отримали. Аналогічно поводився з цією історією і канал «Україна».

Більше про маніпуляції та тенденції в ефірі інформаційних каналів минулого тижня читайте в матеріалі Ярослава Зубченка.

Фото: пресслужба президента України

 

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду