Країни ЄС відновлюють  щеплення препаратом AstraZeneca

Країни ЄС відновлюють щеплення препаратом AstraZeneca

10:52,
19 Березня 2021
1194

Країни ЄС відновлюють щеплення препаратом AstraZeneca

10:52,
19 Березня 2021
1194
Країни ЄС відновлюють  щеплення препаратом AstraZeneca
Країни ЄС відновлюють  щеплення препаратом AstraZeneca
Автори:
Але вакцину будуть використовувати із застереженнями

Європейське агентство з лікарських засобів ЕМА  18 березня визнало безпечною вакцину від коронавірусу AstraZeneca. І одразу  низк країн Євросоюзу оголосили про поновлення вакцинації цим препаратом.  Про це повідомляє DW.

Про свій намір відновити програму вакцинації AstraZeneca оголосилили Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Франція, Іспанія, Нідерланди й Кіпр. Більшість з них починаю використовувати препарат відсьогодні, Іспанія та Нідерланди – з початку наступного тижня.

До того ж Іспанія буде рекомендуватиме щеплення цієї вакциною лише окремим категоріям громадян. Німеччина також буде проводити вакцинацію цим препаратом із зазначенням застережень щодо можливих побічних ефектів. Усім, хто бажатиме вакцинуватися цим препаратом, надаватимуть відповідну інформацію щодо ризиків.

Нагадаємо, що  низка європейських країн, у тому числі Данія, Норвегія и Ісландія, Австрія, Німеччина, Франція, Естонія, Латвія, Литва, Люксембург, Італія, Нидерланди, Португалія, Кіпр, Словенія та Іспанія тимчасово призупинили використання препарату після повідомлення про появу тромбів у людей, що прищепилися. У той же час, Велика Британія продовжує щеплення вакциною AstraZeneca. На 15 березня серед 5 мільйонів вакцинованих було зафіксовано 30 випадків утворення тромбів. У Великій Британії прищепилося 11 мільйонів людей.

Натомість ВООЗ та ЕМА  наполягали, що  переваги  використання препарату перевищують ризики побічних ефектів, та не вважають, що існує зв’язок між вакцинацією та появою тромбів.

Фото: unsplash.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду