ms.detector.media
MediaSapiens
19.03.2021 10:52
Країни ЄС відновлюють щеплення препаратом AstraZeneca
Країни ЄС відновлюють  щеплення препаратом AstraZeneca
Але вакцину будуть використовувати із застереженнями

Європейське агентство з лікарських засобів ЕМА  18 березня визнало безпечною вакцину від коронавірусу AstraZeneca. І одразу  низк країн Євросоюзу оголосили про поновлення вакцинації цим препаратом.  Про це повідомляє DW.

Про свій намір відновити програму вакцинації AstraZeneca оголосилили Німеччина, Італія, Латвія, Литва, Франція, Іспанія, Нідерланди й Кіпр. Більшість з них починаю використовувати препарат відсьогодні, Іспанія та Нідерланди – з початку наступного тижня.

До того ж Іспанія буде рекомендуватиме щеплення цієї вакциною лише окремим категоріям громадян. Німеччина також буде проводити вакцинацію цим препаратом із зазначенням застережень щодо можливих побічних ефектів. Усім, хто бажатиме вакцинуватися цим препаратом, надаватимуть відповідну інформацію щодо ризиків.

Нагадаємо, що  низка європейських країн, у тому числі Данія, Норвегія и Ісландія, Австрія, Німеччина, Франція, Естонія, Латвія, Литва, Люксембург, Італія, Нидерланди, Португалія, Кіпр, Словенія та Іспанія тимчасово призупинили використання препарату після повідомлення про появу тромбів у людей, що прищепилися. У той же час, Велика Британія продовжує щеплення вакциною AstraZeneca. На 15 березня серед 5 мільйонів вакцинованих було зафіксовано 30 випадків утворення тромбів. У Великій Британії прищепилося 11 мільйонів людей.

Натомість ВООЗ та ЕМА  наполягали, що  переваги  використання препарату перевищують ризики побічних ефектів, та не вважають, що існує зв’язок між вакцинацією та появою тромбів.

Фото: unsplash.com

ms.detector.media