В Україні планують змінити схему щеплення вакциною CoviShield

В Україні планують змінити схему щеплення вакциною CoviShield

14:37,
16 Березня 2021
2330

В Україні планують змінити схему щеплення вакциною CoviShield

14:37,
16 Березня 2021
2330
В Україні планують змінити схему щеплення вакциною CoviShield
В Україні планують змінити схему щеплення вакциною CoviShield
Автори:
Інтервал між введенням доз вакцини планують збільшити до трьох місяців.

За даними члена Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федора Лапія, в Україні збільшать інтервал між введенням вакцини проти коронавірусу CovShield. Таке рішення прийняли для того, аби досягнути максимального рівня імунного захисту. Спершу інтервал між введенням доз вакцини мав становити 28 днів. Про це повідомляє видання Liga.net.

Лапій пояснив, що Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики вирішила змінити інтервал між введенням доз після публікації в журналі The Lancet результатів масштабного дослідження ефективності вакцини в Британії. За даними дослідження, ефективність вакцини від легких/середніх симптомів коронавірусу після введення однієї дози (з 22 по 90 день після щеплення) становила близько 76%. У тих, хто отримав друге щеплення за 12 тижнів, ефективність була 81,3%, однак якщо людині ввели другу дозу менше, ніж за 6 тижнів — ефективність сягнула 55,1%.

Наразі НТГЕІ рекомендувала Міністерству охорони здоров'я збільшити інтервал між введенням доз вакцини CoviShield, однак рекомендація не стосується введення інших вакцин.

«Прийнято рішення максимально вакцинувати однієї дозою "астри". Це дасть нам можливість застосувати 250 000 доз – тих, які були зарезервовані для другої дози», — зазначив Лапій.

Нагадаємо, в Україні 24 лютого розпочалася кампанія вакцинації проти коронавірусу. Першим щепився лікар-реаніматолог із Черкас — Євген Горенко. Днями від коронавірусу щепився міністр культури України Олександр Ткаченко.

23 лютого у МОЗ повідомили, в Україні зареєстрували два препарати імунобіологічних для профілактики COVID-19 — британо-шведський препарат, розроблений Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca (виробляється в Індії під назвою Covishield), та препарат американської компанії Pfizer-BioNTech. 

Як вже писав MediaSapiens, записатися на вакцинацію від COVID-19 можна за допомогою додатку «Дія» та через спеціальний сайт МОЗ. За один день — 1 березня, на вакцинацію від коронавірусу через портал «Дія», контакт-центр МОЗ, а також портал «Вакцинація від COVID-19» записалися понад 45 тисяч українців.

Фото: Flickr.com

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду