Загальна ефективність вакцини AstraZeneca становить 79% — дослідження

Загальна ефективність вакцини AstraZeneca становить 79% — дослідження

11:49,
22 Березня 2021
1112

Загальна ефективність вакцини AstraZeneca становить 79% — дослідження

11:49,
22 Березня 2021
1112
Загальна ефективність вакцини AstraZeneca становить 79% — дослідження
Загальна ефективність вакцини AstraZeneca становить 79% — дослідження
Автори:
За даними клінічних випробувань, для літніх людей від 65 років вакцина ефективна на 80%.

Вакцина проти коронавірусу від компанії AstraZeneca наразі проходить третю фазу клінічних випробувань у США. За попередніми данимb  дослідження, ефективність цієї вакцини становить 79%, при введенні її людям, які старші 65 років — 80%. Про це пише Hromadske з посиланням на пресреліз компанії AstraZeneca.

Повідомляється, що у клінічних дослідженнях у США взяли участь 32 449 людей. Частині людей кололи справжню вакцину, а частині — плацебо. Другу дози вакцини AstraZeneca люди, які взяли участь у клінічних випробуваннях, отримали за чотири тижні.

За даними AstraZeneca, дослідження показало, що вакцина може вберегти від тяжкого перебігу хвороби на 100%. Також встановлено, що вакцина безпечна для людей різної раси та віку. Повідомляється, що у дослідженнях в США взяли участь і білі, й темношкірі люди, а також азійці, корінні американці тощо. У пресрелізі компанії зазначають, що внаслідок введення препарату не помітили підвищеного ризику для утворення тромбозу серед 21 583 учасників випробування.

У дослідженнях взяли участь й люди різного віку: 20% учасників вже досягли 65 років, ще 60% учасників мали супутні захворювання.

Нагадаємо, низка європейських країн, у тому числі Данія, Норвегія, Ісландія, Австрія, Німеччина, Франція, Естонія, Латвія, Литва, Люксембург, Італія, Нидерланди, Португалія, Кіпр, Словенія та Іспанія тимчасово призупинили використання препарату після повідомлення про появу тромбів у людей, що прищепилися. Станом на 15 березня серед 5 мільйонів вакцинованих було зафіксовано 30 випадків утворення тромбів.

Натомість ВООЗ та ЕМА  наполягали, що  переваги  використання препарату перевищують ризики побічних ефектів й заявили, що не вважають, що існує зв’язок між вакцинацією та появою тромбів.

18 березня Європейське агентство з лікарських засобів ЕМА  визнало безпечною вакцину від коронавірусу AstraZeneca, тому низка країн Євросоюзу оголосили про поновлення вакцинації цим препаратом.  

Фото: Flickr.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
Щоб додавати коментарі потрібно Авторизуватись.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду