Європейський регулятор схвалив використання вакцини Pfizer

Європейський регулятор схвалив використання вакцини Pfizer

17:36,
21 Грудня 2020
1740

Європейський регулятор схвалив використання вакцини Pfizer

17:36,
21 Грудня 2020
1740
Європейський регулятор схвалив використання вакцини Pfizer
Європейський регулятор схвалив використання вакцини Pfizer
Автори:
Для запуску кампанії з вакцинації в країнах ЄС залишилося отримати офіційне схвалення Європейської комісії.

Європейське агентство з лікарських засобів схвалило використання вакцини від коронавірусу фармкомпанії Pfizer. По це повідомляється на сайті регулятора. 

Для запуску кампанії з вакцинації в країнах ЄС залишилося отримати офіційне схвалення Європейської комісії. Це дозволить розпочати масову вакцинацію в Європі до кінця цього року. Очікується, що Єврокомісія має схвалити вакцину вже в понеділок ввечері, 21 грудня.

Всього Єврокомісія планує закупити 300 млн доз вакцини від COVID-19 компаній Pfizer і BioNTech. Ціна однієї дози складає 15,5 євро за дозу. Це на 50 євроцентів менше, ніж вартість цієї вакцини ж для США. 

В ЄС вже виплатили авансові платежі розробникам вакцини AstraZeneca, Sanofi і Johnson & Johnson в розмірі 1 млрд євро. Ще 1,45 млрд євро передбачені на авансові платежі компаніям Pfizer-BioNTech, Moderna і CureVac.

Нагадаємо, Канада стала третьою країною  у світі, де розпочали вакцинацію від коронавірусу. Велика Британія ввела перші дози 8 грудня. Перше щеплення отримала 90-річна жителька Північної Ірландії Маргарет Кінан. США почали вакцинацію 14 грудня — першу дозу ввели медсестрі з Нью-Йорка.

Канада лідирує серед країн світу за кількістю замовленої вакцини від коронавірусу. За даними Bloomberg, у Канади є домовленості на постачання вакцини для щеплення 153,9 мільйона осіб (410% населення країни). На другому місці за кількістю замовленої вакцини Великобританія (може прищепити 295% свого населення). На третьому - Австралія (може прищепити 269% населення).

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду