У 2021 році Мінцифри отримає з держбюджету 1,8 млрд грн. На що їх витратять?

У 2021 році Мінцифри отримає з держбюджету 1,8 млрд грн. На що їх витратять?

14:21,
16 Грудня 2020
1943

У 2021 році Мінцифри отримає з держбюджету 1,8 млрд грн. На що їх витратять?

14:21,
16 Грудня 2020
1943
У 2021 році Мінцифри отримає з держбюджету 1,8 млрд грн. На що їх витратять?
У 2021 році Мінцифри отримає з держбюджету 1,8 млрд грн. На що їх витратять?
Автори:
Гроші планують витратити на розвиток «Дії», на підключення до швидкісного інтернету в селах та розвиток мережі ЦНАП.

У бюджеті на 2021 рік на Міністерство цифрової трансформації виділять 1,8 млрд грн. Про це повідомляється на сайті Мінцифри. 

«Це найвигідніша інвестиція для України, яка сприятиме створенню найзручнішої країни у світі. Завдяки схваленню бюджету ми впевнені, що прискоримо побудову найзручнішої у світі держави», — прокоментував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

За його словами, наступного року Міністерство цифрової трансформації продовжить переводити державні послуги в онлайн.

З 1,8 млрд грн 340 млн грн спрямують на:

  • Розвиток мобільного застосунку та порталу «Дія». Мінцифра планує оцифрувати 200 найпопулярніших державних послуг для громадян та бізнесу. 

  • Розвиток базових державних реєстрів. Планується створення єдиної реєстрової платформи та запуск повноцінного реєстру народонаселення, модернізація та наповнення державного реєстру речових прав, реєстру об’єктів нерухомості, реєстру адрес.

  • Запуск спеціального правового режиму Дія Сity, що планується на першу половину 2021 року та здатен у короткі терміни збільшити частку IT у ВВП країни майже вдвічі. 

  • Розвиток електронних довірчих послуг та електронної ідентифікації. Серед іншого, Мінцифра запроваджує короткостроковий кваліфікований електронний підпис Смарт Дія у мобільний застосунок — так державні послуги будуть доступні онлайн навіть зі смартфонів. 

  • Розвиток національної освітньої платформи Дія.Цифрова освіта та запуск нових освітніх курсів, які допоможуть навчити 6 млн українців цифровим навичкам.

  • Розвиток електронного документообігу у державних органах та системи електронної взаємодії Трембіта. Це дозволить зменшити бюрократичні процедури та зекономити кошти і час на надання послуг. 

  • Відкриття пріоритетних наборів даних, що мають потужний антикорупційний та економічний ефект. 

500 млн грн закладено на підключення до швидкісного фіксованого інтернету близько 6 тисяч соціальних об’єктів у селах. 

Ще 602 млн грн піде на Національну програму з інформатизації. Будуть реалізуватися проєкти цифрової трансформації у сферах охорони здоров’я та соціального захисту, освіти, містобудування, екології тощо. 

Мінцифра також продовжить розвивати сферу адміністративних послуг. На розширення мережі ЦНАП передбачено 231 млн грн. Метою міністерства є доступний ЦНАП з якісними послугами у кожній територіальній громаді. 

Для порівняння: Міністерство внутрішніх справ отримає близько 98 млрд, а на програму «Велике будівництво» (розвиток дорожньої інфраструктури) планується виділити 150 млрд грн. 

Нагадаємо, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що міністерство проводить консультації з командою засновника месенджера Telegram Павла Дурова щодо деяких законопроєктів. 

Фото: Unsplash

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду